Italienerne elsker å feire nyttår og venter på det med stor utålmodighet. Forbereder lokal start om noen måneder. Underholdning i dette landet er reist i en kult, så vinterferien er den lyseste for lokalbefolkningen.

Ferievaner og tradisjoner av italienere

På julen er de offisielle helligdager 24 og 25 desember. Italienerne elsker å tilbringe denne gangen med sine familier. Religiøse medlemmer av befolkningen på julaften går fra kirke til tilbedelse. I Roma går det rett på St. Petersplassen. Alle religiøse bygninger og vinduer på gatene er dekorert med bilder og figurer av engler.

Blant de festlige rettene er tradisjonelle fiskeretter. Den mest populære på det italienske bordet er:

  • bass;
  • laks;
  • acne;
  • torsk.

Metoder for matlaging av fisk her er spesielle, og i hver familie legger de til sine egne nyanser, og videre videreføres fra generasjon til generasjon. Og kjøtt til jul er ikke ønskelig her.

Vinterfesten passerer ikke uten søte delikatesser. Den mest populære blant dem er den såkalte "grønne" ("zelten"). Dette er en stor pepperkake i sukker, nøtter og frukt. Som i tilfelle fisk har hver familie sin egen pepperkakeoppskrift. En annen søt tallerken, italienskens favoritt, er Panettone kaken. Dette er et søtt kuppelformet brød. Selv legender er knyttet til det. Hoveden til familien ved julen skal bryte Panettone ved peisen. Skiver av brød anses som helbredende og kan lagres i opptil to måneder.

I følge tradisjoner samles så mange familiemedlemmer som mulig på det store feriebordet. Det spiller ingen rolle hva forholdet mellom dem er - strid i dag er det vanlig å glemme og komme sammen, selv om noen bor i andre land.

En uke før den viktigste kristne ferien, blir gatene i italienske byer til fantastiske baner. Husets vegger, butikkvinduer, grønne områder og gjerder - alt innredet med lyse lys og nyttårs leker. Den vanligste blant grenene er gran, bånd, lys og figurer av bibelske helter ledet av Jesus.

Stearinlys i Italia er ikke bare dekorasjon. De mest attraktive og originale eksemplarene blir vanligvis gitt til venner og slektninger. En annen tradisjonell gave var stjernen i Betlehem. På salg er det hundrevis av forskjellige alternativer og et bredt prisklasse.

Den lokale julemannen heter Babbo Natale. Gaver fra ham mottar 26. desember. Ifølge tradisjonen må barna først demontere gaver fra familiemedlemmer, og bare da motta flere gaver fra Babbo Natal.

Hvis det er vanlig å feire julen grandly og nobly, så feires det nye året lydløst og mykt. Her sanger og danser utfyller saluter og rikelig med sprut. En interessant juletradisjon kan betraktes som valget av røde klær for den festlige natten. Rød bør være helt ned til undertøy. Det antas at denne fargen vil bringe i fremtiden lykke til den som kledde seg i den. Når det gjelder selve klærne, bør det være dyrt og nytt.

For at neste år skal lykkes, er det ifølge italiensk oppfatning umulig å jobbe 31. desember. Også, ikke låne penger. På vinduskarmen må du sette et lys og legge noen mynter for å tiltrekke seg rikdom. Å sprenge firecrackers er ikke bare en hyllest til feiringen. Lokalbefolkningen tror at støyen vil skremme bort onde ånder for hele det neste året. For turister kan følgende tradisjon være farlig: På nyårsaften kaster italienerne bort søppel ut av vinduene. Dette er ikke en vits, det er ganske mulig å få noe tungt på hodet denne kvelden. De som først møter det nye året i Italia, bør være forsiktige.

Det har blitt en tryggere tradisjon for å spise 12 druer mens klokken slår. Denne tradisjonen er også forbundet med flaks. I stedet for julemannen, får de italienske barna gaver av en bestemt Befana. Denne trollkarlen gjør henne gaver den 6. januar, hvorefter vinterferien anses å være over.

Hyggelige suvenirer fra nyttårs Italia

En av de mest populære gaver fra Italia er Limoncello - sitron likør. Et alternativ ville være en hvilken som helst vintage lokalvin. Vær også oppmerksom på balsamicoeddik fra Modena. Fra juletemaet bør du velge en morsom dukke Befan. Det antas at det skremmer bort onde ånder.

For kunstens kjennere kan du hente en god kopi av berømte malerier eller kjøpe verk av moderne mestere. Fra mat, må du bare velge de som er merket med skiltet "PDO" eller "DOP". Dette betyr at produktet som turisten holder i hendene, er av høyeste kvalitet. En god gave vil være ekte Nutella eller andre sjokoladeprodukter. Også et godt alternativ ville være suvenirer fra Vatikanet.

Smykker fra lokale materialer vil være en interessant gave. Du bør også ta en nærmere titt på lokalt produserte redskaper, Murano glassvarer, Umbria keramikk, vulkansk stein håndverk, lærvesker og belter.

Jul Italia: utflukter og turer

Hvis turen ikke inkluderer utflukter, så kan du i en hvilken som helst by finne en russisk talende guide og bruke hans tjenester. Det vil være interessant å se på det største juletreet i verden, som ligger i Gubbio kommune. Husk å besøke Roma sentrum - Piazza del Popolo. I Napoli kan du se de vakreste fyrverkeri. Hver tur til Italia gir deg mange inntrykk. Sicilias kultur er unik, og i Firenze kan du lære å tegne. Fans av gode viner går til Toscana, og dypt religiøse mennesker vil ikke mislykkes i å besøke Vatikanet. Og ingen vil definitivt nekte å gå til Venezia på grunn av den unike egenskapen til denne byen.

Turer som tilbyr byråer er svært varierte. Finn blant dem noe som passer for prisen og fylling er alltid mulig. For eksempel vil en tur til Rimini fra 22. desember i en periode på 7 til 14 dager koste mellom 32.200 rubler. Turen fra 26. desember koster så lite som 53.500 rubler, og fra 29. desember til 59500 rubler. Etter det vil prisene gradvis avta.

En tur til Roma i en periode på 6 til 12 dager fra 20. desember, vil koste turist i mengden 37.300 rubler. Avreise 26. desember vil kreve å betale for mengden av turen fra 50 000 rubler og 29. desember - fra 67 000. I begynnelsen av januar koster denne turen fra 62 000 rubler.

Nyt turen til Riccione. Dette nyttårs turer begynner å starte fra 22. desember. Det vil koste i mengden 52.500 rubler per uke. Nærmere til 31. desember øker kostnaden til 100 000 rubler. Nyttårs tur til Venezia for en uke vil koste fra 60 000 rubler. En tur til Bormio i en uke koster 175 000 rubler. Prisene er gitt med tanke på turen sammen.

Gjestevurderinger

I sine vurderinger advarte landets gjester at den 1. januar ikke virket unntatt for noen restauranter. På utflukter er det bedre å gå i grupper, da de hoppes over uten kø. Alle de andre må stå i kø til de fleste steder av interesse.

Hvis den 31. desember bordet i restauranten ikke bestilles på forhånd, så er det bedre å komme til middag tidlig, klokken 20.00. Det blir ikke flere tomme seter senere. I gjennomsnitt slipper jeg en restaurantmiddag for en koster ca 35 euro uten drikke. Nyttårsmeny antar vanligvis at du ikke trenger å velge retter.

I t-banen på nyttårsaften mange mennesker. På dette tidspunktet er det mange lommetyver og svindlere. Vær forsiktig. Også, ikke kjøp paraplyer på gatene - de vil være engangsbruk.

Krydret turister anbefaler til lunsj å forlate de sentrale gatene og velge små restauranter, hvor det er flere lokale innbyggere. For å flytte bedre kjøpe en ukentlig billett på t-banen, gir det også rett til å kjøre buss. Sørg for å kjøpe et detaljert kart over byen og les så mange anmeldelser som mulig. I dette tilfellet vil turen bli vellykket og trygt, og det nye året i Italia blir et flott eventyr.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her