Sannsynligvis for hver person er grønn farge et symbol på ro, natur og harmoni. Det er denne fargen som har tatt en sentral posisjon i fargespektret, mens det oppfattes av mange som nøytrale, men forårsaker ikke noe negativt for noen. Denne fargen er også forbundet med hjertechakraen, slik at det bidrar til å opprettholde balanse i kroppen, helbreder mentale sår. Samtidig bidrar det grønne gamma til å normalisere blodtrykk og hjertefrekvens, fjerner hodepine og symboliserer sikkerhet.

I denne fargepaletten finnes det forskjellige mineraler som alltid er i topp popularitet og tilhører en av tre grupper:

 • Precious.
 • Halv.
 • Dekorativ.

Egenskaper av grønne steiner

Grønn er et symbol på utvikling og vekst, fordi det er farge på natur, harmoni og ro. Mineraler i dette fargeskjemaet har en positiv effekt på menneskekroppen, spesielt på blodtrykk og kardiovaskulærsystemet.Hvis vi snakker om psykologi, myker de grønne steinene karakteren og fjern depresjonen, reduser aggresjonen til eieren.

En person som bærer en pynt med en grønn stein, har veltalenhet, alltid vakkert og tydelig artikulerer tanker. Noen av steinene med grønn farge til denne dagen regnes som et symbol på visdom, for eksempel smaragd. Samtidig absorberer og sprer steinene i grønn farge alle negative, og sparer en person fra latskap, svik og svik.

Chrysoprase - en grønn semi-edelsten tjener som en trofast følgesvenn som beskytter mot det onde øye og forfalskning. Det brukes til behandling av øyesykdommer, samt en sjarm, som kan falme, ta på alle de negative menneskene rundt. Moldavit er et annet mineral som hjelper med øye og hjertesykdommer.

Hvis vi snakker om ornamental grønne steiner, fortjener malakitt og jade spesiell oppmerksomhet, siden disse mineralene har hjulpet fra alle plager siden antikken. Mange nasjoner tilbad disse juvelene, brukte dem til massasje og vannrensing. Ved smerte er det nok å knytte en stein og smerten går bort. De bidrar også til å miste søvnløshet, kvitte seg med dårlige tanker og mareritt.

Stones av grønn farge er fantastiske sjarm og talismans, som er ledsaget av suksess og flaks.

Dekorative grønne steiner

For billige grønne steiner inkluderer:

 • Aventurine (eventyr og lykke) - en stein som brytes i Brasil, Østerrike og Uraler. I oldtiden ble denne steinen dekorert med smykker, så vel som brukt i produksjon av skilt, penner og ulike suvenirer.

 • Serpentin - ser ut som en lys slangeskinn, blir malt i Russland, USA og India. Vanligvis er denne steinen brukt til å klatre vegger, skape suvenirer og innredning. For jewelers, kan de bruke materialet til produksjon av billige smykker, servise og smykker bokser.

 

 • Malakitt er et verdifullt mineral, som brukes til å dekorere kabinettobjekter av interiøret (askebeger, bordlampe eller vaske).

 • Jade er en høy styrke stein, preget av holdbarhet og enkel behandling. Grønn jade - den mest populære typen av dette mineral, som brukes til fremstilling av interiørvarer og rimelige smykker.

Halvverdige grønne steiner

Denne kategorien inkluderer:

 • Jadeite (jade - lumbale stein) - en sjelden stein som finnes i Urals. Mineralet har et attraktivt utseende og god tekstur, så det er vant til å dekorere brosjer, armbånd og ringer. Gjennomsynende jadeitter er av spesiell verdi, og generelt brukes tre typer av denne steinen til å lage smykker: kommersielle, nytte og keiserlige.
 • Moldavit - det antas at steinen dukket opp på grunn av meteorittenes fall, har en flaskefarget farge, så det alternative navnet er glassstein. Moldavit er den eneste tektitt som brukes til å lage smykker, da det er lett å behandle og har en interessant struktur. Mineral er kun utvunnet i Tsjekkia.

 • Chrysoprase - grønt gull, kjent siden antikken. Nå er steinen malt i Tyskland, Brasil og USA, men lederen er Australia. Ved hjelp av dette mineralet lage elegante ringer, armbånd og halskjeder.

Grønne perler

I denne gruppen er det bare tre representanter, nemlig: smaragd, tsavoritt og demontoid. La oss se nærmere på hver av dem:

 • Emerald er den mest populære og en av de mest verdifulle steinene på planeten. Emerald er en type beryl som juvelerer setter pris på for sin høye naturlige renhet, som er tilveiebrakt av tilstedeværelsen av krom i mineralens kjemiske sammensetning. I en naturlig form er det ikke sannsynlig at en smaragd tiltrekker noen, alt storhet, lysstyrke og glans blir forrådt til det ved riktig kutt. Smaragd blir aldri kombinert med sølv, da det er et tegn på dårlig smak. Fargeskjemaet er alle nyanser av grønt, hvis det er andre nyanser i steinen, blir kostnaden kraftig redusert. Stein blir utvunnet i Colombia, Russland, India og Afghanistan.

 • Tsavorit er en stein som ble funnet nær Tsavo-elven (derav navnet).Tsavorite er en dyr juvelkledd stein, som er veldig populær blant velstående kvinner. Steder for gruvedrift - Madagaskar og Øst-Afrika, mens steinen er ikke mer enn tre karat, og når du lager smykker, blir det vanligvis kombinert med sølv. Tsavoriteens særegenhet er at den ikke behandles og ikke er opprettet syntetisk, noe som utelukker muligheten for en falsk.

 • Demantoid er et diamantlignende mineral som har en gressgrønn farge. Stenen likte enorm popularitet blant russiske konger, for dem var det en indikator på status og rikdom. Generelt kan en stein ha forskjellige nyanser av grønt, og noen ganger kan gule varianter bli funnet. Lysspillet sikres av den sterke brytningen som perlen har. Det er verdt å merke seg at denne steinen mines i uralene, og den er populær bare i Russland. På ett år viste det sig å være mest mulig å trekke ut litt mer enn 100 kg mineral, men det var fortsatt i begynnelsen av forrige århundre. Nylig begynte de å stenge stein i Namibia, men bare steinen som ble utvunnet i uralene, anses som verdifull.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her