For planteelskere vil månekalenderen til blomsteroppdrettere være en stor hjelp. Forskere og erfarne blomsteroppdrettere har lenge lagt merke til at intensiteten og pompet av blomstring avhenger av månens fase. Dette kan brukes til å planlegge planting, beskjæring og andre plantepleie trinn.

Påvirkning av månens faser på planter

Månens syklus består av 28 dager og er dannet fra flere faser. Hver av faser av planten bærer på en spesiell måte. For å dra nytte av denne faktoren, har folk opprettet en månekalender for blomsteravlere, gartnere og gartnere.

Voksende Månen

På den voksende månen, oftest kan du observere den aktive veksten av planten fra roten opp. Den nye måneden bidrar til å danne bakken. Bladene vokser godt i løpet av denne perioden, knopper dannes og en stamme trekkes. På den voksende månen er det godt å plante blomster med rask vekst og frodig farge. Hvis du velger pære- og tuberplanter for planting, bør du ikke forvente god vekst - rotsystemet er inaktivt på dette tidspunktet.Også mislykket vil bli beskjæring og enhver forkortelse av stengler og grener. Rikelig vanning vil være svært nyttig.

Avtagende måne

Den avtagende månen påvirker aktivt utviklingen av rotdelen av planten. På samme tid i denne perioden er roten følsom for skade og feil omsorg. Nå er gjødsel som er introdusert i jorda godt absorbert, ugresskontroll er effektiv. Også verdt å gjøre er å plante belgfrukter, tuberous og bulbous planter.

Nymåne

I den nye månen viser plantene ingen aktivitet. Derfor er det ikke verdt det å plante eller samle frø i løpet av denne perioden - de vil spire lenge eller vil ikke spire i det hele tatt. Det anbefales heller ikke å transplantere blomster i bakken og til og med dyrke jorda.

Fullmåne

Denne dagen er optimal for gjødselsapplikasjon, fjerning av skadedyr og skadedyrsbekjempelse. Også dagen er god for å samle frø.

Lunar Månedskalender 2019 for blomsterbutikker

januar

I januar kan det utføres forberedende arbeid: For å forbedre territoriet, danne blomsterbed, bringe nye ideer til hagesamlinger til livs. I løpet av de siste 10 dagene i januar kan du gjøre transplantasjons innendørsplantene. Dette er en periode med avtagende måne, som vil påvirke veksten av blomster godt. Også på dette tidspunktet kan du så frøene til frøplanter. Periode egnet for planting knoller, pærer og rotlinger.

februar

I februar fortsetter forberedelsene til tiltak. Gunstige dager for planting av frø på frøplanter faller på 6-13 tall. I samme periode kan du plante de plantene som er preget av en lang periode med vekst. Etter den 20. dagen er det verdt å plante løkavlinger og fortsette å transplantere innendørs planter.

mars

Den første måneden av våren er perfekt for å forberede frøplanter for blomster med en lang voksende sesong. Det kan være asters, marigolds, nelliker og lignende blomster. Fra 7. mars kan du begynne å plante frø på kimplanter og transplanterte krukplanter. De beste dagene for dette vil være 7., 10. og 12. mars. Ethvert arbeid i hagen og med blomster på hjemmet er bedre å ikke gjøre 6 og 21 - dette er ugunstige dager for slike manipulasjoner.

april

Denne måneden vil markere begynnelsen på aktiv hagearbeid. På den voksende månen anbefales det å plante frø og frøplanter i bakken. Fra 6. april til 12. april kan du begynne å plante. Du kan plante greener under filmen, frøplanter dannet av denne tiden, blomster med aktiv vekst. Etter 20. april er det på tide å flytte ut tuberøse og pærekulturer.

mai

I mai blir plantene sådd i februar klar til planting i bakken. Men i begynnelsen av mai er det bedre å ta opp jorda: befruktning og all slags optimalisering. 5. mai i nymåne er bedre å forlate alt arbeid med blomster. Fra 6. mai til 18 kan du starte aktive handlinger. De vil gi de forventede resultatene.

juni

I juni venter alle på frodig blomstring og samle de første fruktene. På begynnelsen av måneden har en avtagende måne. I løpet av denne perioden kan du gjøre luke-, skadedyr og lukebekjempelse. Hvis du vil plante et kutteanlegg, vil landingen på den avtagende månen hjelpe ham til å slå rot. Allerede 4. juni går månen til vekst. Fra planter plantet på dette tidspunktet, kan vi forvente aktiv vekst. Fra 19. juni er det bedre å gå tilbake til løsningen, luke og fôring.

juli

Siden 18. juli anbefales det å transplantere de tuberøse plantene som må plantes. Dette er perioden for den avtagende månen, som garanterer en utmerket overlevelse. Gunstige dager for omsorg for blomster er 3. juli, 11. og 16. juli.

august

Andre halvdel av august er beregnet for aktivt, effektivt arbeid i hagen. Nå er det godt å plante jordbær, liljer i dalen, snødyper og lignende planter. De beste dagene for å ta vare på blomster blir 6., 7. og 8. august.

september

Begynnelsen av høsten gartnere er vant til å forberede plantene til vintering. Fra 15. september til 22. september er det best å plante blomstrende blomster. Siden månen er i en avtagende fase, vil disse plantene rotere raskt og effektivt.

oktober

I oktober utfører de vanligvis jordstrømpe, graver opp og løsner landet på tomten, beskyttende stauder.I andre halvdel av måneden kan du gjøre sitteplasser og transplantere innendørs planter.

november

I november skifter blomstelskere sin oppmerksomhet til innendørs planter. Du kan også vokse greens innendørs. Fra 13. november til 20. november er det best å befrukt jorda under blomstrende planter.

desember

I desember er det en løv i planteverdenen. Alle dem reduserer vekst og metabolske prosesser. Likevel krever de fortsatt oppmerksomhet. Fra 13. til 26. desember kan du løsne jorda og utføre dressing. Andre måter å omsorg for blomster er bedre å bruke 3, 5 og 10 tall.

Disse enkle anbefalingene, basert på månekalenderen, vil bidra til å vokse vakre planter som vil glede blomsterelskere i frodige farger.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her