Charoite er en unik perle hvis struktur og egenskaper er mest lik jade. Det skal bemerkes at det i naturen er nesten umulig å møte en stor stein, vanligvis er karoet presentert i form av kaotiske plexuser og små intergrowths som består av bøyd fiber. Takket være denne funksjonen har polert stein et attraktivt utseende og originalform.

Den kjemiske sammensetningen inkluderer strontium og aluminium, natrium og barium, samt silisium. Charoite har en lilla eller lavendel skygge, som det gir mangan urenheter. Du kan også finne mineralbrun. Samtidig har mineralet en høy pris, som det sjelden er funnet og praktisk talt aldri brukt i smykker.

Når det gjelder mineralsk deponering, regnes det som russisk, siden utvinningen er utført på ett sted - dalen av Chara-elven (Yakutia og Irkutsk-regionen).Det er ikke vanskelig å gjette at navnet på steinen kom fra elva, hvor det ble oppdaget, men det er en annen versjon, ifølge hvilken mineralens navn kom fra ordet "enchant". Et slikt alternativ har rett til livet, fordi en unik og attraktiv stein virkelig kan sjarmere med sin skjønnhet.

Geologen Ditmar oppdaget mineralet for første gang tilbake i 1948 og kalte det kuminoton-skifer. Etter 20 år begynte den aktive gruvedrift av stein, men ingen andre steder i verden ble det oppdaget, noe som gjør dette mineralet unikt. Det er verdt å merke seg at forskere fremdeles ikke kan forklare arten av opprinnelsen til steinen, og en av versjonene - karoitt ble dannet som følge av metasomatisk erstatning av bergarter.

Typer og farger av mineral

Stenen har et bredt fargespekter og en annen struktur, så det er ingen streng oppdeling i grupper. Generelt har karoitt mer enn hundre varianter som kan kombineres i henhold til mineralmønsteret. Det alternative navnet er lilla mirakel av Sibiria. Generelt kan alle mineraler som deles ut, deles inn i 4 grupper:

  • Ekstra - steiner brukt i smykker. Vanligvis har de klare mønstre og lyse glans uten ekstra flekker. Det er et gjennomsiktig mineral, slik at dets lys kan ses i den indre strukturen.
  • Grad 1 er en dekorativ stein som brukes til å lage smykker.
  • Grad 2 er et annet mineral som tilhører dekorative steiner, men det har en svak glans og en skitten farge, siden inneslutninger utgjør ca. 15% av totalmassen.
  • Grade 3 - vendt karoite eller charoitit, som inneholder opptil 30% av inneslutninger og brukes til å lage plater.

Hvor bruker de karoite

Denne steinen gir seg god til polering, derfor blir den aktivt brukt av gullsmedere for å skape dyre produkter. Vanligvis er ringer krysset med det, og også perler og armbånd blir opprettet. Siden gruvedrift utføres i begrensede mengder, har karoite svak popularitet, men blir det sjeldnere, og dermed øker prisen.

Stenen har høy styrke, høy dekorative egenskaper og er lett å behandle. Også steinens verdighet er at den lilla farge er egnet for alle mennesker, uavhengig av fargen på huden eller øynene. Steinen brukes også til å lage statuer, vaser og andre dekorative interiørelementer. Noen ganger karoitt brukes til å lage en mosaikk, ved hjelp av steiner i alle nyanser.

Mineralens helbredende egenskaper

På grunn av den brede fargepaletten har steinen en rekke helbredende egenskaper. For eksempel har en lilla stein en gunstig effekt på nervesystemet, gir fred, en følelse av hygge og komfort i eierens liv. For å føle freden må du bare se på denne fantastiske lilla steinen.

Hvis du stadig bærer mineralet med deg, tjener det som en pålitelig talisman og talisman som beskytter menneskekroppen mot stress og bølge. Også stabiliteten av steinen stabiliserer leveren og nyrene, hjertemuskelen og bukspyttkjertelen, forbedrer hukommelsen og beskytter mot stråling (datamaskin, telefon og annet utstyr).

Samtidig brukes mineralet i nærvær av kroniske sykdommer, da det normaliserer blodtrykket, arbeidet med genitourinary systemet. Hvis steiner dannes i nyrene, er det nok å søke karoitt på den syke delen av kroppen slik at de bryter opp og forlater kroppen. Stenen er også nyttig for de som har bein sykdommer eller brudd, ryggproblemer eller brudd.

Tradisjonell medisin er mye brukt mineral for å bekjempe hodepine, og steinen forbedrer hjernefunksjonen og helbreder fra tremor. Typen av smykker er valgt basert på kroppens problemer, halsen er en kjede, hodet er øredobber, etc. Hvis en person har en psykisk lidelse, anbefales det å bære et anheng eller et armbånd laget av karoite som helbreder en psykisk lidelse. Stenen normaliserer også arbeidet med indre organer, stopper de inflammatoriske prosessene.Steinen kan imidlertid også ha en negativ innvirkning, da det er radioaktive urenheter i sammensetningen, er det derfor ikke anbefalt å bruke mineralet hele tiden.

De magiske egenskapene til steinen

Når det gjelder karoittens mystiske evner, er denne sfæren ennå ikke fullstendig utforsket, siden denne steinen dukket opp relativt nylig. Det antas at karoitt er en stein av åndelighet, visdom og harmoni, siden selv filosofens stein fra film har samme lilla farge. Mineralet kan brukes som en sjarm, som beskytter sjelen og energien til eieren fra det onde øye og detektorer.

Stenen er av spesiell betydning for nervesystemet, da det stabiliserer sitt arbeid, gjør en person mer opprettholdt og begrenset, rolig og rimelig. Stenen utvikler også intuisjon, gjør eieren mer klok og meningsfylt i samfunnet. Samtidig vil mineralet bringe harmoni i kjærlighetsforhold og trøst i huset. Charoite er en stein av intelligente og kreative mennesker, da det bidrar til å konsentrere seg om å oppnå mål.

Hvem passer charoit på tegnet av dyrekretsen

Som du vet, karoitt er under Venus, så astrologer hevder at den er best kombinert med tegn på dyrekretsen Libra. Den kreative personligheten til steinen vil bidra til å finne åndelig harmoni, bli en pålitelig talisman og talisman. Også, steinen er nyttig for snille og oppriktige mennesker. Ideell stein for Gemini og Rakov, fordi det vil gi glede, komfort og bekvemmelighet i sine herres hus. Når det gjelder resten av skiltene, er det ingen forbud eller kontraindikasjon, men å bli båret bort av steinen, og iført det hele tiden, er det ikke ønskelig.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her