Komfort, varmen fra solens stråler, duften av blomster og marker, det fantastiske været og den pastorale landsmaken - disse er konseptene som karakteriserer interiørdesignet i Provence. Navnet på stilen var til ære for den pittoreske sør-franske provinsen Provence, og i det XIX århundre ble det utrolig populært i Europa. Provence-stil, eller fransk land, tiltrekker atmosfæren av lyshet og tilsynelatende enkelhet, en kombinasjon av komfort, komfort, antikk og luksus.

Registrering av rom i Provence-stil finnes ofte i landhus, fordi selve navnet på stilen innebærer nærhet til naturen, målt landsbygdsliv. Men sofistikasjon, mykhet og lyrisme av stilen gjør det mulig å bruke det på en vellykket måte, og utvikle utformingen av en moderne byleilighet.

Provence stil stue design

Farge. Et karakteristisk trekk ved Provence-stilen er overhodet av delikate lysfarger.Når man lager et oppholdsrom, blir det gitt naturlige naturlige toner: hvit, krem, blå, lavendel, beige. Farge kontraster og lysstyrke er ikke tillatt, alle farger holdes i dempet toner

Romdekorasjon. Hovedtrekk i fransklandsstuen er bruk av bare naturlige materialer. For veggene brukes grov hvit gips, ofte laget som om tilfeldig, ujevnt, med effekten av en sprukket overflate. I noen utførelser er enkelte deler av veggen laget av stein eller murverk, det er mulig å ferdig med treplanker. Vegger kan dekkes med tapet med bleke blomstermønstre, mønstre i striper eller i cellen.

Taket til stuen er vanligvis hvit, det bør ikke tiltrekke seg oppmerksomhet. Tak dekorasjon er bjelker. De kan være laget av tre eller malt i nyanser av hovedtonen i stuen. Et fullt tretak med tverrbjelker ser koselig ut, men dette alternativet finnes sjelden i byleiligheter med lave tak. Interiøret i stuen i Provence-stil er uforenlig med linoleum, laminat eller teppe.

Gulv bør være plank, helst en lys nyanse med slitasjeelementer, det er tillatt å åpne brettene med matt lakk. For gulv kan du også bruke dekorative steiner eller store keramiske fliser.

Provence-stil kjøkken

Sofistikering og enkelhet i Provence-stil er tydeligst belagt i lyse og romslige rom. I forhold til byleiligheter oppfyller kjøkkenstuen dette kravet mest. Kombinere kjøkkenet med stuen øker rommet i rommet betydelig, og Provence-stilen i interiøret vil skape en koselig atmosfære og understreke originaliteten av leiligheten.

En av hovedoppgavene i utformingen av kjøkken / stue interiør er sonering. Den vanlige praksisen med romzonering er arrangementet av buer, men dette elementet i Provence-stilarkitekturen er sjelden. For å skille fra stuen og kjøkkenet, benyttes en stolpe eller møbler ofte - en sofa eller et spisebord.

Fargeskjemaet i stuen og kjøkkenet holdes i samme lyse farger, men taket og gulvet, som regel, er utformet annerledes. Grovt pusset hvitt kjøkkenloft kan dekoreres med trebjelker, og i stuen for å forlate det bare i form av en glatt lys overflate.

Zoning av lokaler i kjøkken-stuen i Provence stil er også mulig ved hjelp av gulvet: i kjøkkengulvene bruk flis eller stein, og i stuen - tre. Spisestuen kan også dekoreres med fliser hvis den er rett ved siden av kjøkkenet. I dette tilfellet er det på gulvet i spisestuen hensiktsmessig å legge teppet med lette skruer.

Provence stil interiør

Møbler med et snev av antikken gir en spesiell forfinning til stuen. Selvfølgelig er moderne materialer ikke tillatt, bare tre kan brukes til møbler. Det ideelle alternativet er antikke møbler - bord og stoler med buede ben, garderober dekorert med ornamenter. Hvis man får slike møbler, er det gitt preferanse til kunstig alderen gjenstander.
Etter farge er det ønskelig å velge møbler laget av lys tre eller malt i lyse farger. Møblene suppleres med smijernedetaljer, dekorert med forgylt, original carving.

Kjøkken-stuen kan innredes med åpne kjøkkenhyller eller skap, retter i dette tilfellet er en ekstra detalj av interiøret. Spektakulær detalj av interiøret i kjøkken-stuen er en massiv buffé. For å bevare den rustikke stilen, bør du gjemme de moderne kjøkkenapparatene så mye som mulig - mikrobølgeovn, kjøleskap, oppvaskmaskin, kaffemaskin. Det gis fortrinn til integrert teknologi

For polstring av polstrede møbler, brukes lette stoffer av dempet, beroligende nyanser med delikat blomstermønster. Kontrast, men ikke lyst, kan være små puter på sofaer, kapper på gyngestoler eller kurvstoler.
Koselig og hjemme sjarm laget av overflod av tekstiler.Rommet i Provence-stilen bør penetreres av sollys, så for å dekorere vinduene, blir lette stoffer valgt: tulle, sateng, chintz med et lite fargemønster. Gardiner og gardiner er ofte dekorert med ruffles and frills.

Et stort spisebord av naturlig tre er dekket med en brodert duk. Håndbroderi, strikkede servietter, homespuntepper matcher stilen og gir en spesiell sjarm til stuen. En spesiell egenskap i Provence er overflod av søte pyntegjenstander, plassert på hyller, nattbord og bord: vaser, kurver, figurer. Dekorasjonen av kjøkken-stuen er symbolet til provinsen Provence - en hane figur av porselen, glass eller tre.

Og selvfølgelig er den rustikke fargen ufattelig uten grønt og blomster i huset. Blomster skal være overalt - planter i utendørs trebjelker, dekorative blomsterplanter i hvite potter på vinduskarmer, kutte blomster i vaser. Kjøkkenet er dekorert med hauger av tørkede planter, flokker av løk og hvitløk, buketter av villblomster.
Interiøret i Provence-stil gjør det mulig å skape en hyggelig og koselig atmosfære som gjør at du kan slappe av helt fra hverdagens bekymringer.

1 KOMMENTAR

  1. For å imøtekomme så komfortabelt, må du ha et stort område. Vi har en stor hytte fra tårnet bare på hytta. I byen slo vi seg mindre beskjeden.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her