Et annet sted hvor julens glede og festlige stemning slår over kanten - dette er Tsjekkia. Dette er mest levende representert i Praha. Byen er bare mettet med magi, og poenget er ikke i det hele tatt i overflod av belysning. Oppriktigheten til lokalbefolkningen vil smelte hvert hjerte, og det er rett og slett umulig å finne analoger til den lokale mulledvinen. I luften luktes kanel, kanel og krydder. Alt dette skaper et spesielt humør og gjør feiringen uforglemmelig.

Tradisjonelt møte i nyttår og jul i Tsjekkia

Den mest populære attributtet til det nye året i Praha er sperrene av misteltein, som beboerne henger over inngangen til sine hjem. Twigs kan ikke kjøpe for deg selv. De må enten gi eller ta som gave.

I tillegg til dette i Tsjekkia er det mange andre like viktige tradisjoner. Vinterferie begynner med St. Nicholas dag - 6. desember. Det antas at Nicholas selv på denne dagen går i gatene i byen sammen med den gode engelen og den lille djevelen og finner ut om barna oppførte seg godt hele året. De som var lydige, vil få søte godbiter som en gave.

En uke etter den første ferien kommer St. Lucius Day. På denne dagen legger jentene på hvite klær, pulver ansiktene sine med hvitt pulver og dekorerer dem med store neser av tre. Jenter skremmer folk på gatene, som de bør behandle dem med søtsaker.

En separat viktig tradisjon i landet holder en julemesse. Den største er organisert i Praha. Her går det på Old Town Square. På messen kan du kjøpe søtsaker, festlige dekorasjoner, bøhmiske glassprodukter, røkt kjøtt og øl. På messen finner man utallige teaterforestillinger på torget. Her kan du lytte til folkesang, se hvordan smedenes håndverkere og andre mestere jobber.

 

Byens gater er dekorert med graner i festlige dekorasjoner og komposisjoner, som skildrer Kristi fødsel. Slike ting kan ses i en hvilken som helst katedral, så vel som i noen av lokalbefolkningenes hus, som spesielt trofast respekterer tradisjoner. Den viktigste sammensetningen i landet blir den store Nativity Scene på hovedtorget i Praha. Størrelsen er så stor at du kan bruke ekte sauer til sammensetningen.

Den viktigste julebordet er kokt karpe. Hans skalaer symboliserer rikdom og velstand. Tønner med levende fisk, som kan kjøpes til en festlig bankett, plasseres i byer og torg i gata. For å tiltrekke seg rikdom, tok tsjekkene linser og frokostblandinger på bordet. Slik at lykken ikke løper bort eller flyr bort, er det ingen kanin og en fugl på bordet.

I belønning for det faktum at innbyggerne i Tsjekkia så ærbødig forholder seg til deres tradisjoner, sner det fra himmelen. Det er spesielt viktig for lokalbefolkningen at snøen går til generøs kveld og nyttårsaften.

Offensiv av det nye året kan møtes på hovedtorget i byen under chiming klokken. Folk drikker champagne og vin, hvoretter alle gjør sitt verdsatte ønske. I Praha er det vanlig å lage ønsker på Karlsbroen.

De siste 17 årene, den 1. januar, har tsjekkene feiret tsjekkiske statens dag. Denne dagen feires separasjon av Tsjekkia fra Slovakia. Men likevel vurderer lokalbefolkningen hovedferien til denne dagen - begynnelsen av det nye året. Natten 31. desember til 1. januar heter Sylvester.

I torg, gater og frokostblandinger, er ulike underholdningsshows og shows sikkert organisert. Nyttårsaften er ledsaget av fyrverkeri.

Tsjekkier er ikke vant til å feire hele natten, som det er vanlig i CIS-landene. Allerede om morgenen går de hjem og legger seg. Hvert år blir det stadig mer populært å møte det nye året i fjellet blant både lokalbefolkningen og turister. Bedrifter fra flere familier leier et stort hus og feirer vinterferien sammen. Her i de lokale restaurantene kan du bestille et nyttårs bankett og nyte det festlige programmet.

Nyttårsturer og turistreiser

Prisene for ferie i Praha under nyttårsferien er ganske rimelige. Tur fra 30. desember 2018 med en varighet på 42.000 rubler. Fra samme dato, men i 8 dager vil reisen koste 43 000 rubler. Hvis du velger en tur fra 2 januar 2019 i 6 dager, vil turen koste rundt 43 500, og fra 3. januar i 5 dager - 42 700 rubler.

Som alltid anbefaler turister å kjøpe kuponger minst 2 måneder før avreise. Lokale hoteller selv i 3 stjerner er preget av komfort og høy servicenivå. De fleste turister hevder at mat på hotell er anstendig. Hvis du vil ha mer, bør du se etter en liten restaurant. Vanligvis ligger de i nærheten av hotellet. For å finne en, spør bare i hotellets resepsjon.

En praktisk faktor er at transporten i Praha alltid overholder en streng tidsplan. Det er umulig å gå seg vill i t-banen - alt er tydelig merket på spesielle kart.Vær forsiktig når du bytter penger. Ofte i byttepunktene henger et tegn med en viss hastighet, og under utvekslingen viser det seg at det kun er gyldig når det utveksles store summer, som ingen advarer på forhånd. Det er bedre å bruke utvekslere på flyplasser. I tillegg aksepterer de fleste butikker euro.Du kan betale i euro og bytte i kroons. Her blir kurset mest lønnsomt. Også lignende uskyldige triks finnes på andre steder. Å bedra en turist i Tsjekkia anses ikke for skammelig. Lommetyver trives også i overfylte steder. Spesielt verdifulle ting og dokumenter er best igjen på hotellet trygt.

Et interessant faktum: Hvis du ikke kan snakke med personalet i en butikk eller et annet sted, er det ingen sjanse til å forklare på engelsk. Ubehagelige nyanser av turen vil være kostbar mobilkommunikasjon. Utflukter med guider vil også være dyre. Det er enklere og billigere å bruke guiden og inspisere alt selv.

Generelt vil nyttårsferien i Tsjekkia være et veldig underholdende eventyr. I minnet for lenge vil forbli lukter som svinger over julemarkedene, samt utsikt over lokale attraksjoner.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her