På Russlands territorium er det ca 3 millioner innsjøer av forskjellig område, dybde, form og med en masse andre egenskaper som skiller disse reservoarene fra hverandre. Ofte snakker de om Baikal, Lake Seliger, Lake Ladoga, Chudskoye og Onega. Systemet til de store innsjøene i Europa består for det meste av russiske innsjøer:

  • Onega:
  • Ilmen;
  • Ladoga;
  • Pskov-Chud.

Den siste innsjøen i dette systemet er Saima i Finland.

Lake Baikal

Lake Baikal, unikt i sine egenskaper, ligger i Øst-Sibirien på territoriet til Buryatia og Irkutsk-regionen. I umiddelbar nærhet av reservoaret er det fjell med snøhetter som gir klimaet rundt de spesielle egenskapene. Innsjøen er 31.722 kvadratkilometer. Når det gjelder dybde, er Baikal først blant alle de andre innsjøene i verden - 1.637 meter i det dypeste stedet. Reservoarets lengde er 636 kilometer, og bredden er 80 kilometer.

Selv i varmeste årstid når vanntemperaturen maksimalt 9 grader med et pluss. Krystallklart vann tillater selv på en dybde på 40 meter å se en rekke objekter.

Det er 22 øyer på sjøen. Den største av dem heter Olkhon. Dessverre er det en massasjeproduksjon på kysten, som dumper sitt avløpsvann inn i denne naturlige undringen. Grunnen til at planten ikke overføres til et annet sted eller ikke er lukket i det hele tatt, forblir et mysterium, siden Baikal er en gjenstand for Verdens naturarv og må beskyttes mot slike forsøk på renhet.

Lake Ladoga

Lake Ladoga ligger i nordvest for den sentrale delen av landet. Området er 17.700 kilometer. På det dypeste stedet er dybden 230 meter. Reservoarets hovedkraftkilde er nærliggende sump og elver som strømmer inn i den. Lengden på kysten når 1570 kilometer, og vannvolumet er 908 kubikkmeter.

Det er omtrent 660 øyer på Ladoga Island. De største av dem er Mantinsari, Kilpola, Tulolansari.

Lake Onega

Lake Onega ligger i Karelen. Området er 9690 kvadratkilometer. Vannet i denne innsjøen er mye renere enn i Ladoga eller Baikal. Takket være de spesielle egenskapene ved innsjøen Onega, utvikler turismen seg i Karelen. De kommer hit for å slappe av, fiske, jakte og bare nyte naturen.

Chudskoye (Pskovo-Chudskoye) innsjø

Lake Peipsi er ganske stor, 30 elver flyter inn i den, og bare Narva flyter ut. Overflaten på vannoverflaten er 3.550 kilometer. Dette er den fjerde største innsjøen i Europa. Den gjennomsnittlige dybden er 15 meter. Det er 29 øyer på Peipsi-sjøen.

I historien til dette stedet er viktig. Det var her den 5. april 1242 fant sted et viktig slag som heter Iskampen. Nå har innsjøen en transportforbindelse med Estland.

Lake Ilmen

Ilmen strekker seg over den nordvestlige delen av det europeiske Russland. Overflaten er 55 kvadratkilometer. Elver strømmer inn i reservoaret:

  • MSTA;
  • Lovat;
  • Paul;
  • Shelon.

Mat kommer også fra nærliggende myrer.

Det første vannkraftverket i Sovjetunionen ble bygget på denne innsjøen. Nå bærer de byggemateriale i Ilmen.

Hantai Lake

En annen stor innsjø i Russland ligger i den nordlige delen av Krasnoyarsk territorium. Området er 58 kvadratkilometer. Dybden på reservoaret når 420 meter i det dypeste stedet. Innsjøen ble kilden til Hantaika-elven.

Dette reservoaret er preget av fantastisk utsikt over naturen, og mange turister kommer hit hvert år. Under Sovjetunionen var reservoaret et reservoar.

Seliger

Denne berømte innsjøen ligger i nordvest for Valdai Upland. Overflaten er 212 kvadratkilometer. 160 pittoreske øyer spredt over innsjøen, den største av dem anses Hachin. Lengden på reservoaret i lengde er 66 kilometer og 37 kilometer i bredde. Dybden på det dypeste stedet når 24 meter.

Den viktigste kilden til mat Seliger er isbreer. Strendene er stiplet med bukter og bukter, dekket av skoger av relikt furu. 110 elver strømmer inn i Seliger. I en årstid kommer turister fra forskjellige regioner av landet her i store mengder. For dem er det mange turistbaser og campingplasser.

Lake Taimyr

Den største innsjøen i Nord-Sibirien kalles Taimyr. Det er en del av Taimyr Reserve, og i nærheten er grenseløs tundra.

Avhengig av sesong varierer overflaten. Hvis det i flomperioden er det 4.600 kvadratkilometer, om vinteren er det allerede 1200 kvadratkilometer. Gjennomsnittlig dybde på reservoaret er 2,8 meter, mens det i det dypeste stedet viser målingene 26 meter. Gjennomsnittlig vannvolum i sjøen er 13 kubikkmeter. Lengden fra vest til øst er 190 kilometer, og bredden, avhengig av sesong, varierer fra 15 til 20 kilometer. På sjøen er det flere store bukter.

Innsjøen ble dannet i en tektonisk depresjon, som dukket opp på grunn av de gamle isbreene. Den største elven som strømmer inn i reservoaret kalles øvre Taimyr, og den nedre Taimyr flyter ut av den. I løpet av flomperioden når vannstanden 6 meter.Mesteparten av året fra september til juni er overflaten av innsjøen dekket av is. Om vinteren kommer tykkelsen på isskorpen til 3 meter. Om sommeren blir vannet kun oppe til 7 grader med et pluss, så det er umulig å svømme i den.

Fiskerens oppmerksomhet: I sjøen lever slik kommersiell fisk som muksun, arktisk kar, hvitfisk.

Lake Hanka

På grensen til Primorsky Krai og provinsen Heilongjiang (Kina) ligger Lake Hanka. Statens grense passerer gjennom dette reservoaret. Innsjøen har tittelen på det største ferskvannsreservoaret i Fjernøsten.

Vannoverflaten med et gjennomsnittlig vannstand når 4000 kvadratkilometer. Reservoarets lengde er 95 kilometer. På det dypeste stedet viser målingene 10,6 meter med en gjennomsnittlig dybde på ca 3 meter. Gjennomsnittlig vannvolum for året er 18,5 kubikkmeter.

Ernæring av sjøen er hovedsakelig regnvann. Reservoaret selv er i den såkalte tektoniske depresjonen. Samtidig flyter 24 elver inn i det, og bare en strømmer ut - Sungach.

I november begynner vannet i sjøen å fryse, og omvendt prosessen begynner i april. Blant de kommersielle fiskearter, kan tilstedeværelsen av sølvkarpe, rudd, karpe og andre bli notert. Vannfuglhytte rundt innsjøen. En del av kysten er inkludert i Khanka reservatet.

På Russlands territorium er det hundrevis av tusen innsjøer, hvor skjønnhet og unikhet kan bli fortalt uendelig. Rikken til naturen i landet gjør det mulig å studere dem gjennom livet og ikke engang å vite hundrevis av sin historie og spesifisitet.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her