Alexandrite er et unikt og dyrt mineral som tilhører chrysoberyl-arter. Denne perlen tilhører edelstener, mens den ikke trenger å bli kuttet eller annonsert, slik det er kjent for alle. Stenen har en unik og dyp historie. I tillegg er alexandrit en stein som har fantastiske helbredende og magiske egenskaper, samt en original farge, som kan variere avhengig av belysningen. Denne steinen er sjelden funnet i naturen, og anses derfor for å være en av de mest verdifulle og eksklusive mineraler.

Det er verdt å merke seg at alexandrit har en relativt liten historie siden den først ble oppdaget i 1832, men det ble da ansett at dette er en slags smaragd. Den første gruvedesten ble donert til Alexander den andre (den fremtidige russiske tseren) tilbake i 1834 for sin seksten år gamle.Det er ikke vanskelig å gjette at det sjeldne mineralet ble oppkalt etter den russiske monarken. Basert på dette var alexandrit et symbol på kraft, kraft og styrke. Folk trodde at det var denne steinen som beskyttet herskeren fra en rekke forsøk, derfor er mineralens alternative navn den keiserlige steinen.

Hvorfor Alexandrite kalles enkeens stein

Omdømmet til mineralet som gir styrke og kraft ble bortskjemt under første og andre verdenskrig. På den tiden var ikke alle kvinner heldige, mange måtte begrave sine ektemenn som døde på slagmarken. Som du visste, hadde enker amuletter eller smykker med alexandrite. Fra den tiden til denne dagen på Russlands territorium, kalles alexandrite som en enkes stein, som symboliserer ensomhet, sorg og tristhet.

Folk trodde at steinen er i stand til å advare om kjære, døde farger fra grønt til lilla eller rødt, så alexandrit er en harbinger av ulykke og ensomhet. Også våre forfedre var overbevist om at denne perlen bare kan brukes i par. Alternative navn på steinen er Ural Chrysoberyl (som den er utvunnet i Urals) eller den russiske klærstenen (som den kan forutsi fremtiden). Nå glemmes den "dårlige berømmelsen" av mineral, som det fremgår av en slik ting som alexandritbruddet (45-årsjubileet).

Beskrivelse, typer og kostnader for alexandrite

Som nevnt tidligere, er alexandrit en stein som er en type chrysoberyl. Grunnlaget for kjemisk sammensetning - vanadium, jern og krom, gir en unik farge for steinen, tilstedeværelsen av den siste kjemikalien. Alexandrit er ikke en fargeløs, men gjennomsiktig stein, den klassiske fargen er grønnblå, men det finnes forekomster av brune, gule og olivenfarger.

Vanligvis avhenger mineralet av hvor det produseres. For eksempel er den russiske steinen den mest fantastiske, siden den har en klassisk farge, som under kunstig lys forandrer seg til en krøllet eller lilla farge. Mineralet som er malt i Afrika eller Brasil, har en brun-gylden farge som endrer seg til rødt. Stenformasjon forekommer i kvarts bergarter, greisens og ultra-syre bergarter.

Siden alexandrit er et sjeldent mineral, hvis reserver i naturen er nesten oppbrukt, er det ikke uvanlig å se en slik ting som en falsk dyrebar stein. Generelt blir steinen aktivt mined i Sri Lanka, i Brasil og afrikanske land, men det mest verdifulle mineralet er i uralene. På grunn av det faktum at steinen har en høy pris, og det blir vanskeligere å finne den, begynte gullsmedene å bruke innsats av kunststein skapt ved hjelp av nyskapende teknologi. Syntetisert stein kan også endre fargen, men det er flere ganger billigere.

Kunstig mineral har ingen mangler som naturstein kan ha, derfor er det nesten umulig å skille ut det fra originalen. Den største fordelen med kunstige steiner i deres lave kostnader, mens de har et overraskende attraktivt utseende. Når det gjelder kostnaden for alexandrit, avhenger det av intensiteten, dybden og graden av omvendt, farge og sted for utvinning av mineralet. Den endelige prisen vil også bestemme størrelsen, renheten og massen av den ekstraherte krystall.

Ural gemstone koster rundt 30-40 tusen dollar. Syntetisk mineral er mye billigere - $ 500 per 1 karat. Hvis en stein har en svak fargeintensitet og en liten farge omvendt, så koster den omtrent $ 300 per karat. Siden alexandrit ikke bare er vakkert, men også en veldig sjelden stein, er prisen på et kuttbart mineral ikke dårligere enn diamanter, rubiner og smaragder. Samtidig er alexandrite smykker ikke så enkelt, siden de er eksklusive og ikke har kopier. Ofte er en stein kombinert med en diamant, og gull eller platina er valgt som metall.

Medisinske egenskaper av alexandrite

Det antas at alexandrite har unike helbredende egenskaper, derfor brukes aktivt i alternativ medisin i orientalsk medisin. For eksempel, i India, er alexandrit en stein av helse og lang levetid, som har sterk energi. Det antas også at mineralet kan påvirke sirkulasjonssystemet, stabilisere arbeidet og rense blodet.

Andre helbredende egenskaper av mineral:

 • Forbedrer arbeidet i fordøyelseskanalen.
 • Positiv effekt på blodet og sirkulasjonssystemet.
 • Beskytter kroppen mot negative eksterne faktorer.
 • Fordelaktig effekt på endokrine og nervesystemet.
 • Brukes til å behandle alkohol og narkotikaavhengighet.
 • Eliminerer spedalskhet, scabies og andre sykdommer.
 • Stabiliserer milt, bukspyttkjertel og lever.
 • Forhindrer kardiovaskulær sykdom.
 • Skål og normaliserer en sinnstilstand.

Alexandrit og dens magiske egenskaper

Siden alexandrite endrer farge avhengig av lyset og dets intensitet, anses det å være personifisering av kjærlighet og sjalusi. I landene i øst tjener mineralet som et symbol på velvære og lykke, velstand og lang levetid. Det antas også at steinen forutsiger fremtiden, endringer, problemer og viktige hendelser, og beskytter brukeren fra det negative. Smykker med alexandrit kan normalisere nervesystemet, opprettholde et godt humør og fylle en person med energi.

Mineralens magiske egenskaper:

 • Lindrer depresjon og tretthet.
 • Gi lykke til gambling og underholdning, og tiltrukket materiell velvære.
 • Bringer fred og ro i sinnet, balanse.
 • Det gir energi og selvtillit.
 • Det beskytter en person mot problemer og vanskeligheter, noe som gjør ham mer stabil og sterk.
 • Forlenge livet, forbedre helse.

Hvem er egnet for alexandrit på tegnet av dyrekretsen

Først og fremst bør det bemerkes at alexandrit er en stein av sterke og mektige mennesker, så det er ikke egnet for mennesker med svakt temperament. Hvis du tror astrologene, er den beste perlen kombinert med dyrekretsen i Vannelementet og med jordens elementer. Amuletter med denne perlen kan ha følgende tegn på dyrekretsen: Skorpionen, Fiskene, Vannmannen og Gemini, da han vil gi dem lykke.

Mineralet er best kombinert med Aries and Taurus, da det vil føre til sterke og selvsikker personligheter til suksess, og sikrer materiell velvære og suksess i kjærlig innsats. Når det gjelder kontraindikasjoner, anbefales ikke steinen å bære slike tegn på dyrekretsen: Virgo, Cancers og Skytten. Det antas at alexandrit vil svekke sin energi, gjøre dem svake og sårbare, og også tiltrekke seg ulykker og feil.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her