Den dyreste steinen fra kvartsfamilien er ametyst. Det antas at en av de viktigste egenskapene til rasen - beskyttelse mot forgiftning. En vakker legende er knyttet til dette, hvor vinvinen og den morsomme Dionysus ble forelsket i den vakre nymfen Ametis. Men skjønnheten var ugjennomtrengelig. Da viste gudinnen Artemis henne inn i en magisk skjønnhet av stein og ga ham navnet Amethyst, som skulle bety "ikke full". Stenen skulle redde de antikke greker fra forgiftning.

Stone funksjoner

Stein tilhører silisiumdioksyd. Den består av kvarts og urenheter av jern, mangan, kobolt. Amethyst vokser i bergarter på et ugjennomsiktig grått underlag. Det ser mer ut som en klynge av gjennomsiktige krystaller. Krystallformen er rhombisk langstrakt.

Blant de dekorative egenskapene til steinen tiltrekker seg i større grad sin uvanlige lilla nyanse. Du finner svært bleke varianter eller mettede nesten svarte krystaller.Dybden av farge og skinne kan best ses i dagslys.

Eksperter forklarer opprinnelsen til stenen av denne fargen på forskjellige måter. Kanskje den lilla fargen avhenger av metningen i sammensetningen av urenheter av kobolt, mangan og jern. Andre forskere mener at ametyst inneholder mange organiske fargestoffer. Den tredje teorien er brudd på krystallgitteret og tilstedeværelsen av jernioner.

Dessverre gjør den solfylte fargen med tiden perlen mer blek - steinen brenner bare ut. I løpet av de første 25 årene av sin eksistens, mister steinen 20% av fargeintensiteten. Hvis mineralet er oppvarmet til 200 grader, begynner det å skifte nyanser fra gult og grønt til helt gjennomsiktig. Etter kjøling gjenopprettes fargen.

Hardheten til steinen er beregnet til 7 enheter på Mohs-bordet, og tettheten er 2,6 gram per kubikkcentimeter. Ametystminer er lokalisert:

 • i Sør-Amerika;
 • i Afrika;
 • i Asia;
 • i Brasil;
 • i Russland (Ural).

Ametyst for behandling og forebygging av sykdom

Spesialister på behandling ved hjelp av mineraler kalles litoterapeuter. De er overbevist om at ametyst kan øke produksjonen av visse hormoner gjennom normalisering av endokrine kjertler og hele systemet. Du kan også stole på å styrke nervesystemet. Ved hjelp av denne steinen er det mulig å fylle blodet med oksygen mer rikelig. Også, folk vil oppleve forbedringer i arbeidet i mage og tarm. Det kan anbefales å bruke smykker med ametystkjerner og personer med ulike hudreaksjoner. Massasjebevegelser på huden ved hjelp av store glatte krystaller kan forbedre kvaliteten, glatte ut store rynker og forbedre ernæring, noe som vil medføre forbedring av hudfarge.

For å rense kroppen, må du drikke vann infundert med ametyst. Dette stoffet renser effektivt kardiovaskulærsystemet, leveren, nyrene, og lar deg også raskt takle forkjølelse. Dessuten sliter stenen aktivt med hevelse og blåmerker. I tillegg hjelper ametyst med ulike sykdommer i leddene.

Noen litoterapeut anbefaler å kjøpe ametyst for de som har hørselsproblemer. Det vil bidra til å håndtere søvnløshet og hodepine av forskjellig opprinnelse. For migrene er det nok å ta store krystaller, varme dem og feste dem til templene og pannen. Amethyst under pute vil hjelpe deg å sove godt og uten mareritt.

Stenen på kroppen i form av dekorasjon reduserer stress og hjelper til med behandling av paranoide tilstander og skizofreni. Det passer til de som regelmessig opplever stress.

Det er viktig at den legendariske egenskapen til ametyst bidrar til å overvinne slike alvorlige sykdommer som drikking og avhengighet. For større effekt, bør steinen ha kontakt med pasientens hud. Det er bedre å velge sølvtøy med store ametyster. Det antas at steinen er i stand til å absorbere alkoholdamp, og redder eieren fra forgiftning. Det antas også at steinene i koppen er i stand til å delvis nøytralisere giftet i drikken.

Mineral påvirker magisk overvekt. Han hjelper folk som vil gå ned i vekt, bli kvitt fettreserver. Prosessen er raskere og enklere.

De magiske egenskapene til ametyst

Amethyst er i stand til å demonstrere magiske egenskaper. Han er personifiseringen av begrepene åndelig renhet og uskyld, så vel som hengivenhet til idealer. Stein steiner bort dårlige tanker og normaliserer søvn. Hvis eier av steinen har ingen onde hensikter, vil ametyst gi ham helse, lykke, redde fra det onde øye og konspirasjonens innflytelse.

Mineral hjelper til å slappe av både moralsk og fysisk. Han beskytter mot konfliktsituasjoner og onde tanker. Hvis under en krangel, var steinen nær eller slitt på kroppen, så etter konflikten skal den vaskes med varmt vann.

Den spesifikke violette skyggen gjør det mulig å gi egenskaper til det tredje øyet til ametyst. Dens eier vil kunne oppdage nye fasetter i hans sinn og bli mer slitsomt. Fra miljøet til en person som bærer en ametyst på kroppen, forsvinner insincere og onde mennesker seg magisk. Også steinen holder ungdom og skjønnhet.

For familiemedlemmer har ametyst tvetydig mening. Hvis en gave med ametyst ble presentert av en ektefelle til en annen, vil kjærlighet og følelser herske i familien. Men hvis en stein ble presentert av en fremmed som teller på gensidighetens gensidighet, så kan denne gaven bringe uenighet til familien og til og med bli den skjulte grunnen til skilsmissen.

Blant de magiske egenskapene til steinen:

 • hjelp på kjærlighetsområdet;
 • i avslørende talenter;
 • i utvidelsen av kreative evner;
 • absorpsjon av det negative
 • frelse fra sorg;
 • i forsoning med fiender;
 • bringer fred og ro til huset;
 • utvikler intellektuelle evner;
 • gir mot;
 • gir suksess i næringsliv og karrierevekst.

Verdi for tegn på dyrekretsen

Mineral tilhører elementene i luften. Det er forbundet med planeter Saturn og Neptun. Ametyst hjelper aktivt Aries og Lions. De er lettere å finne vei ut og vanskelige situasjoner og ta de riktige avgjørelsene. Stenen støtter effektivt det eksplosive temperamentet av disse tegnene. For dette er det bedre å velge lilla krystaller av mørke nyanser.

Rosa ametyst passer for Aquarius, Gemini, Libra og Stenbukken. De må nøye overvåke arbeidet i hjertet og steinen vil hjelpe dem i dette. Også ametyst vil bistå i kjærlighetsforhold.

Sjelden svart ametyst - The Black King - vil passe Virgos og Scorpios. Han vil gi dem harmoni og fred. Stenen vil også bidra til å undergrave egoismen som ligger i disse tegnene. Jomfruer og skorpioner kan lære mer om sin indre verden.

Lilac Amethyst er det beste valget for kreps og fiskene. De vil være heldige i saker og utvikling av partnerskap. Representanter for disse tegnene vil ikke være så sterkt oppmerksomme på sinne og ondskap, det vil være lettere å utholde misunnelse.

Bare Taurus anbefales for å unngå kontakt med ametyst. Men for Vannmannen, Jomfruer, Skytten, Steinbukken og Fiskene, bør steinen være den viktigste i samlingen. Spesielt hvis i fødselsdato er tall 3, 12, 21 og 30.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her