Tetninger og støt på menneskekroppen - dette er et problem som alle kan møte. De kan vises hvor som helst på kroppen - hender (hender, fingrefalter), ben (knær, føtter), ansikt, tilbake, og så videre. I noen tilfeller kan de ikke oppdages umiddelbart, fordi de gjemmer seg under håret og i brettene i huden. Hva er karakteren av utseendet deres og er de trygge? Som praksis viser, er disse ofte ufarlige tetninger som trenger behandling. Slike hudforseglinger forårsaker ofte ubehag, kan forårsake smerte og er blå eller hvitt, ser rødt ut og blir ledsaget av feber.

Vi kan imidlertid ikke utelukke muligheten for en ondartet svulst, og derfor, med utseendet av kjegler og sel, bør du umiddelbart konsultere en lege. Bare en høykvalitetsspesialist vil bestemme kilden til problemet og årsaken til forekomsten, vil foreskrive et legemiddel. I tillegg er bare en lege i stand til å forstå typen av svulst, fordi hvis det viste seg å være ondartet, så er det umulig å tape ikke et sekund.I denne artikkelen ser vi på hovedårsakene til selene og hvite baller som dannes under huden på hendene.

Årsaker til hypodermiske globuler på hender

hygroma

Hvis en liten og sakte ball ble funnet på håndleddet og har en tett struktur, så er det ganske mulig at dette er et hygrom. Dette problemet forårsaker ikke ubehag eller smerte, kan ikke skade menneskers helse. Samtidig ser det ikke ut estetisk tiltalende, men når det ser ut i håndflaten, kan det forstyrre fullverdig arbeid.

Det er viktig! Hygroma er opphopning av væske mellom sennefibrene, som kan forsvinne ved en utilsiktet mekanisk støt. Det er bedre å ikke slå armen med en hånd spesielt, fordi du kan forveksle med en diagnose, bare en lege kan bekrefte forekomsten av et hygrom.

Dermatofibroma

I dette tilfellet ser forseglet ut som en liten tett ball av rødaktig farge. Den består av bindevev av fibrøs struktur, derfor er det ufarlig for menneskers helse og den eneste negative påvirkning fra det er ikke et estetisk utseende.

neurofibroma

I denne situasjonen ligner seglet en kjøttfull ball, som er i en statisk posisjon og ikke beveger seg når du trykker på hånden. Faktisk er det et patologisk dyrket mykt vev som ligger i de dypere lagene av menneskelig hud.

Det er viktig! Denne ballen er et problem og krever behandling, fordi hvis du ignorerer problemet, kan det utløse utviklingen av kreftceller i menneskekroppen.

Wen eller Lipoma

Hvis en liten ball dukket opp på fingrene, så er det ganske mulig at dette er et lipom (en sikker og godartet tumor dannet av fettceller). Huden over denne ballen har en kjent farge og er lett å brette, men selve formasjonen har klare grenser.

Det er viktig! Wen kan gradvis vokse, noe som forårsaker smerte. Du kan fjerne det ved hjelp av kirurger.

atheroma

Også på huden på hendene kan det oppstå en ball, som lett forveksles med wen-atheromen. Aterom er en cyste (en blokkert sebaceous kjertel). Utsiden ligner en liten rund ball med merkbare konturer, som er talg, akkumulert i kapsel i talgkjertelen. Slike seler begynner å øke over tid og kan fester, så de må fjernes i tide ved hjelp av en kirurgisk prosedyre.

Knuter på leddene

Hvis en person har leddgikt eller leddgikt, er utseende på knuter på leddene ganske forventet. Eksternt er disse små, faste og harde knuter som kan botes ved å følge instruksjonene fra legen.

Kondylomer, papillomer og vorter

Disse tetningene kan ha en annen form (rund, avlang) og størrelse, farge (gul, solid eller brun) og overflate (flakete eller glatte). De kan skyldes hormonell forstyrrelse, mekanisk skade eller en viral infeksjon som har gått inn i kroppen.

Papillomer og vorter kan være plassert hvor som helst på kroppen uten grunn og er ofte helt trygge. Hvis en vorte er funnet på en hånd eller fingre, er det ingenting å være redd for, fordi det er ufarlig, og det er nok spesielle midler og populære metoder for å eliminere det.

Sår og betennelser

Hvis det kommer mange forseglinger på huden, kan de skyldes en infeksjon som har gått inn i kroppen:

 • Staphylococcus - denne bakterien kan forårsake suppuration. I begynnelsen vil huden bli rød, etter hvilken en rekke tetninger vil vises på den. Sykdommen er ofte ledsaget av høy feber og krever umiddelbar behandling.
 • Erysipelas - den raske spredningen av sel og kjegler i hele kroppen.
 • Cellulitt - purulent betennelse i det subkutane fettvevet.
 • Carbuncles og koiler - seler som oppstår ved skade på sebaceous kjertler eller hårsekk.

Det er viktig! Bare kirurgen er i stand til å håndtere disse problemene, så hvis slike seler blir funnet, bør du umiddelbart gå til sykehuset.

Baller på bena

Vanligvis kvinner lider av dette problemet, kan resultatet av utseendet på baller være:

 • Ubøyelig eller stramt sko som forstyrrer blodsirkulasjonen og skader leddene.
 • Åreknuter
 • Betennelse i fettvev og blodkar, noe som resulterer i erytem nodosum.

brokk

En svulst som ligger nær navlen, på innsiden av låret eller i lysken er en brokk. På palpasjon ligner den en myk og veldig smertefull ball. Årsaken til dannelsen av en brokk er utløpet av de indre organene gjennom de svake punktene i bukvegget når det intrauterinske trykket henger.

Maligne svulster

Slike sykdommer er sjeldne, men de er veldig farlige og trenger umiddelbar behandling. Først ser de ut som en liten knute som begynner å vokse og utvikle seg. Symptomer på en ondartet svulst er som følger:

 • Tetningen er inaktiv under mekanisk stress.
 • Blødning og sammenheng med huden.
 • Dynamisk utvikling og tumorvekst.
 • Økningen i nærmeste lymfeknuter.
 • Mangel på klare utdanningsgrenser.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her