Hver fisker ønsker å fange den største fisken i verden. Men ikke alle innser hvor rik naturen av de virkelig store representanter for vannelementet. Ikke alle fiskene tåler en fiskestang eller til og med det mest holdbare nettet.

Nilen abborre

I tropisk Afrika, i sine farvann, bebodd av Nile abborre. Oftest kan det bli funnet i den etiopiske delen. Fisk av denne arten spiser mindre fisk og krepsdyr. Rovdyren vokser opp til 2 meter per dyn og kan veie over 200 kilo.

ørret

Det andre navnet på denne fisken er "russisk laks", hvorfra det er logisk å anta at taimen tilhører laks-slekten. Det finnes i vannet i Sibir, Fjernøsten og Altai. Dette er en rovdyr som vokser lengre enn 1 meter og når en vekt på 60 kilo. Omdømmet til denne giganten er unenviable: det antas at han spiser selv sin unge, og hans karakter er aggressiv og nådeløs. I mat forbruker fisk nesten alt som kommer seg.

paddlefish

Mest paddlefish finnes i ferskvannet i Mississippi og elver som flyter inn i Mexicogolfen. Denne store rovdyr er ikke farlig for mennesker, mens det er gledelig å spise representanter for sin egen art og andre innbyggere i undervannsfarenaen. Fisken kan også spise alger som vokser på dybden i ferskvann. Den største paddlefishen nådde nådd 221 cm i lengde. Slike store individer kan veie ca 90 kg.

malle

Som lever i ferskvann av innsjøer og elver i den europeiske delen av Russland, i Aralhavet og i Europas farvann. Fisken lever veldig lang, og i det lange livet kan det vokse opp til 5 meter i lengden. En slik gigant kan veie opp til 400 kilo. Dyrets kropp er veldig fleksibel og mobil. Dette gjør det mer mobil i ferd med å ekstrahere mat. De fleste diett av steinbit er små fisk, yngel og akvatiske insekter. Også, han disdain ikke carrion. Eldre fisk spiser skalldyr, mellomstor fisk og andre levende vesener. I historien er det tilfeller der stor steinbit angrep vannfugler og små husdyr.

karpe

Karpe er preget av sin store størrelse og evne til å spise noe. Fisk bor i de fleste ferskvannsforekomster av vann. Mer behagelig enn alt hun føler seg i stillestående, litt silted vann. De største representanter for rasen kommer over i Thailand. Store karper kan nå en vekt på 100 kg. Det meste dyrets kosthold er liten fisk. Også karpe spiser kaviar av andre innbyggere av undervannsdybder, akvatiske insekter, ormer, krepsdyr. De jakter ofte og dreper mye fisk, siden de selv tilhører en rekke reumatoid.

Hausen

Beluga er medlem av den sterke familien. Den finnes i Azov, Black og Caspian Seas. Store representanter for arten kan få opptil 1000 kg og nå 4 meter i lengde. Disse rovdyrene lever ekstremt lange, og vokser derfor til slike størrelser. Beluga feeds hovedsakelig på fiskens størrelse. For henne blir selfangene en delikatesse.

Alligator Gar

Denne ferskvannsgiganten regnes som et ekte monster. Han bor i Sørøst-Amerika. Fiskens neseparti er langstrakt, og skarpe fanger vokser i munnen i to rader. Dette monsteret kan bruke på land i ca 2 timer på rad. Den gjennomsnittlige lengden på dyret er 3 meter. Vekten er omtrent 165 kilo. Alligator Gar er voldsom og aggressiv i en slik grad at det har vært tilfeller av sitt angrep mot mennesker.

rampe

Den vakre og uvanlige form av skråningen lever i arktiske farvann og i Antarktis, så vel som i tropiske hav. Det er noen arter som føler seg komfortable i ferskvann. De fleste av disse personene bor i Asia.

Skråningene kan være i både grunt vann og dypt vann. De største representantene når en lengde på 8 meter og veier opptil 600 kilo. De spiser på krepsdyr, bløtdyr, småfisk og hekslinger.

Hvalhaj

Palmen i rangeringen av den største fisken fikk en virkelig stor fisk - hvalhaien. I hele historien til representanter for arten, som kunne finnes av arkeologer, forblir den største.

Den gjennomsnittlige hvalhaien har en lengde på ca 10-12 meter. De av dem som er anerkjent som stor rekkevidde 20 meter. Den gjennomsnittlige vekten i dette tilfellet når 14 tonn. På 90-tallet av det 20. århundre ble det funnet en gigantisk vei på 34 tonn. Dyret ser fantastisk ut, noe som etterlater ingen tvil om fiskens evne til å ødelegge levende vesener i nærheten. Men i virkeligheten er haiene av denne arten veldig fredelig. Videre utgjør de ikke fare for mennesker. Selv om dykkerne er i nærheten, vil haien rett og slett ikke være oppmerksom på dem. Hvis ønskelig, kan du til og med berøre den. Men det bør huskes at å slå halen av denne giganten, kan la en person være deaktivert for livet.

En grå eller brun bakgrunn med gule eller hvite flekker er karakteristisk for en hval hai. Fisken beveger seg ganske sakte - ca 5 kilometer i timen, mesteparten av tiden på overflaten av vannet.Som et resultat kolliderer giganter noen ganger sammen med skip og dør av skader.

Hvalfangshabitatet er vannet i tropiske hav. Her kan du møte både enkeltpersoner og enkle flokker opptil 100 enheter. Disse fiskene lever opptil 60 år, deres modenhet faller på 25 år.

Haien spiser på små fisk, krepsdyr, plankton og bløtdyr. Den store munnen av fisken er fylt med små tenner som ikke er i stand til å miste større mat. Giganten drenerer fra egnet vann til munnen av den passende levende vesen og svelger den. Overflødig vann kommer ut gjennom gjellene. Derfor har haien en tendens til å komme inn i klynge av liten fisk.

Arapaima Piraruku

Giants av ferskvannsreservoarer kan ikke sammenlignes med hvalhaien. Likevel er de slående i sin størrelse. En av de mest fremtredende representanter anses arapayma piraruk. Fisk bor i elver og innsjøer i Sør-Amerika.

På dagtid kan du se at den enorme kroppen av arapayma piraruku skinner med alle nyanser av rødt og ses tydeligst i dyrets hale. Derfor mottok Arapaima gigas det andre navnet Piraruka, som betyr "rød fisk" når den oversettes fra den lokale dialekten. Røde overløp vises vanligvis på bakgrunnen av fiskens hovedskygge fra sølv-grønn til blå-svart.

Fisken vokser i lengde til 3 meter og kan veie opp til 200 kilo. Hun har en spesiell anatomisk struktur. "Rød fisk" kan puste atmosfærisk luft på grunn av det spesielle stoffet i svelgen hos dyret. I tillegg har piraruco en svømmeturblære. En slik struktur ble dannet i løpet av evolusjon på grunn av det oksygenutarmede vannet i Amazonas.

Arapaima gigas feeds på liten fisk, ferskvann reker, små elvdyr og fugler. Fiskjakt nær overflaten av vannet, med sin kraftige hale, som gjør det mulig å lage skarpe kast for byttedyr.

Arapaim kjøtt er ekstremt velsmakende og det er aktivt jaktet av fiskere. De brasilianske myndighetene måtte til og med forby fiske, men dette stopper ikke poachers.

I undervannsverdenen er det fortsatt mange mirakler og unike dyr du vil og trenger å utforske. En viktig menneskelig oppgave er å bevare så mange populasjoner av slike dyr som mulig og forlenge deres eksistens for å opprettholde et sunt økosystem.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her