Bergkrystall er et mineral som skjer både naturlig og kunstig. I dette tilfellet har begge arter forskjellige egenskaper og egenskaper. Rhinestone er et stort krystall sortiment av kvarts, som overrasker med sin absolutte gjennomsiktighet. Krystallene av denne steinen er så rene og perfekte at i gammel tid ble fjellet oppfattet med is som det ble til stein med tiden.

Forresten har krystall en uvanlig, men ekstremt interessant egenskap - hvis du berører det, føler du en liten kulde, på grunnlag av hvilken oppfatningen av mineralens isete opprinnelse fulgte. En annen grunn til at folk trodde det var ofte krystallene til denne steinen finnes i fjellet, dypt midt i snø og is.

Den første som sammenlignet krystaller av bergkrystall og is i vitenskapelige interesser, er Robert Boyle (en forsker opprinnelig fra England), som fant at de har forskjellige egenskaper (vekt, tetthet osv.), Noe som resulterte i at de er helt forskjellige stoffer.Rock krystall er også unik ved at den er svært skjøre, mens den har høy hardhet - 7 enheter på Mohs skalaen.

Krystallene av bergkrystall er dannet i sprekker av malmårene, og skaper de såkalte krystallkellene. Hvis det er tomt rom, fortsetter steinen å vokse til den helt fyller det frie området. Dermed kan en stein måle fra noen få centimeter til flere meter.

Det er bemerkelsesverdig at naturen selv gir denne steinen et kutt, og skaper et sekskantet prisme med spisse ender av rhombohedral form. Høyden på en krystall er vanligvis flere ganger bredden. En unik type stein er en bipyramidalkrystall, som ikke har en prismatisk komponent, og derfor er alternativnavnet en krystalldimant. Vanligvis er disse steinene elsket av gullsmedere som aktivt bruker dem til å skape dyre produkter, og den største fordelen med et slikt mineral er at det ikke krever ekstra bearbeiding eller kutting.

Hvor å min og hvordan å bruke rhinestone

De største forekomster av rent mineral blir malt i territoriet til sørlige Yakutia. Også, kan krystall krystall bli funnet i Alpene (fransk og sveitsisk), i Urals, i Krim-fjellene og Karpaterne. Men steinkrystall er ikke en sjelden stein, så den er utvunnet i andre deler av verden - Madagaskar, Kina og Brasil.

Kvaliteten på en krystallkrystall bestemmes av sin glans etter sliping og polering, samt grad av gjennomsiktighet. Ved hjelp av mineralet lager de linser som brukes aktivt i smykker. Noen håndverkere lager kopper, boller og andre retter fra denne steinen. Av spesiell verdi er små krystaller som etter sliping brukes til å legge inn smykker.

Rock krystall er et billig mineral som tilhører ornamental steiner, og kostnaden av en karat er omtrent 5-7 dollar. Men prisen på de ferdige smykker med denne steinen er mye høyere, siden det tar hensyn til kompleksiteten til det håndlagde arbeidet og materialet som brukes til å lage produktet. For eksempel er en stor krystallkule med en vanlig geometrisk form av spesiell verdi.

Hvordan identifisere en falsk?

Ofte, under dekke av et mineral som prøver å selge vanlig glass, så du må være svært forsiktig når du kjøper produkter fra krystall. Hovedforskjellen mellom glass og stein krystall - når det kommer i kontakt med en menneskekroppe, endrer krystallet praktisk talt ikke sin temperatur, i motsetning til glass.

En annen metode er at du kan holde et knivblad på et mineral, hvis det er glass, så vil riper forbli på det, men for krystall vil denne testen passere uten spor. Imidlertid er det en kunstig krystall som har lignende fysiske egenskaper. I dette tilfellet kan bare en gullsmed skille en falsk fra naturlig steinkrystall.

De helbredende egenskapene til bergkrystall

Siden antikken har tibetanske beboere brukt mineralet til å helbrede blåmerker og sår, fordi kulde fra steinen lindrer smerte og akselererer celleregenerering, og solens stråler som passerer gjennom prisma, desinfiserer det åpne såret. I antikkens Hellas ble rhinestone brukt som servise av guder, konger og folkens helter. Det er kjent at de alle brukte drikke bare fra krystallkuler, da de nøytraliserte giftet som kunne være inni.

I den moderne verden er rhinestone brukt som antipyretisk, årsaken til dette er trivielt enkelt - mineralet forblir alltid kaldt. Når det gjelder moderne medisin, bruker leger i Kina fortsatt små krystallkuler til massasje. Også små krystaller brukes til å stimulere biologisk aktive punkter.

De magiske egenskapene til steinkrystall

Hvis vi snakker om krystallens mystiske kraft, så er den enkleste måten å tenke på krystallkulene som elsker tryllekunstnere og hekser. Siden antikken ble det antatt at dette mineral gir eieren sin gave av clairvoyance, viser ham fortid og fremtid, besvare vanskelige spørsmål og skjulte gåter.Det var viktig å forlate ballen i et mørkt rom, inntaket av sollys var ikke tillatt.

I middelalderen ble kristall aktivt brukt av alkymister. De trodde at steinkrystall kunne motta kosmiske signaler og åpne portene til astral verden eller menneskets "tredje øye". Steinen hjelper også fra søvnløshet, frarøver en person av frykt og bekymringer. En sølvring med krystall er en sjarm fra vinter og frostbit. Det finnes også varianter av stein som har unike magiske egenskaper, for eksempel steiner "Cupidens pil eller" Venus-håret "ga lykke og kjærlighet til eieren, men det grønne skyggenminalalet helbredet fra alle sykdommer.

Hvem er egnet rhinestone stjernetegn

Siden mineralet har flere typer, har hver av dem en annen effekt på mennesker. På denne bakgrunn er hver art kun egnet for noen tegn på dyrekretsen. Hvis astrologer skal troes, er røykfylt krystall egnet for personer som hører til elementene i vann eller luft, men det er kontraindisert for Jomfruer og Steinbukken og kan bare brukes hvis du trenger å kvitte seg med narkotika eller alkoholavhengighet. Som for Streltsov og Væren er krystall strengt forbudt for disse skiltene. En spesiell type stein - svart rhinestone, som lar deg finne en forbindelse med den andre verden. Det antas at det svarte mineralet kun kan brukes av skorpioner.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her