Alocasia er en tropisk plante som tilhører aroid familien. Hjemmet til denne uvanlige anlegget er Malaysia, Australia og noen land i Latin-Amerika. Egenheten ved Alokazia er dens store skjoldbruskblader med skarpe ender. Totalt er det ca 70 arter av denne planten, men ikke mange kan vokse hjemme. I hovedhusene finner du alokazii Kalidor, Lowy, Sander og klobuchkovidnaya. Hvordan bryr seg om denne planten?

Alokaziya beskrivelse

Alocasia er en eviggrønn urt med en stor rot som ligner stolons eller langstrakte knoller. Over er en forkortet stamme. Bladene vokser på langstrakte petioler. De kan ha skjoldbruskkjertel, oval eller hjerteformet. Deres kanter kan være både glatte og ribbet.

Dette anlegget kalles ofte "værvarsler", siden det kan brukes til å bestemme været.På regnskogen når fuktigheten stiger, begynner anlegget å bli kvitt overflødig fuktighet og dråper vises på bladene.

Hjemme blomstrer alokaziya ekstremt sjelden. Blomsten ligner et forkortet øre av hvit eller gulaktig nyanse. Overfra er det dekket av en slags slør. Gradvis, det sprekker og innsiden kan du se lyse røde frukter. Under blomstringen av alokaziya, kan bladene av planten falle, så noen med vilje kutte eggstokken av blomsten.

Planten er giftig, så det bør tas vare på når man bryr seg om det. Saften av alokazii kan irritere huden. Men denne planten har medisinske egenskaper. Dens essensielle oljer og phytoncides har smertestillende egenskaper og kan stimulere kroppen. Spesialister i tradisjonell medisin er forberedt fra alokazii tinkturer som kan lindre fra mage-, tann- og ledsmerter. Samtidig med at et slikt verktøy ikke blir gift, er det viktig å korrekt observere alle proporsjoner i fremstillingen.

Typer av Alokaziya

Totalt er det ca 70 varianter av alokazii. De er alle forskjellige i plantens høyde, størrelse, form og farge på bladene. Hjemme er det ikke mange arter av denne planten. De vanligste er:

  1. Alokaziya Polly. Planten vokser kort med en kort stamme og store blader, samlet i en rosett på roten. Bladene har skjoldbrusk form. Lengden kan nå 50 cm og bredde - 20 cm. Bladets overflate er blank, mørkegrønn med store lysårer.

  1. Alocasia stor rot. En egenskap av denne arten er de store, hjerteformede bladene som vokser på kjøttfulle stammen.

  1. Alocasia klobuchkovaya. Den tette frodige kronen av en plante består av lyse grønne blader av eggformet form.

  1. Alocasia er coppery. Denne typen plante overlever best hjemme og brukes ofte til dekorative formål. Bladene er hjerteformede. Overfra er de malt i en kobbergrønn, og fra bunnen en lilla fargetone.

  1. Alokaziya luktende. Denne arten er preget av store lyse blader med hvite flekker.

  1. Alokaziya Kalidora. En av de største plantens arter og kan vokse til en høyde på flere meter. Hennes blader er lyse grønne, glanset. Ofte pleide å dekorere vinterhager.

  1. Alokaziya Sander har et kort rhizom. Bladene er lenge feid med pinnate lobes.
  2. Alocasia Low har en kort koffert. Ovale eller feide blader vokser på lange petioler. Plateplaten har en lys grønn nyanse med sølvstreker.

Reproduksjon alokazii

Planten kan forplantes ved podning, dele en buske eller plante frø.

For planting frø egnet sand og torv blanding. Dette bør gjøres om våren, umiddelbart etter å ha samlet frøene, da de raskt mister sin evne til å spire. Frøene er plantet til en dybde på ikke mer enn 1 cm. Derefter blir jorden fuktet, og gryten er dekket av folie. Hold det på et varmt sted. Vanligvis kommer de første skuddene 3 uker etter planting.

Så snart flere blader vises på skuddene, skal de dives inn i småpotter. Alokaziya bør transplanteres for første gang bare når røttene helt forankrer jorden i en gryte. Vanligvis begynner store blader på anlegget etter 1 år.

Ved hjelp av metoden for podning kan du spare mange varianter av planten. For å styrke skjæringen i første halvdel av våren, er et blad med en del av stammen kuttet. Dette stedet er behandlet med kullstøv, og selve kutten er alderen litt i roten og er plassert i en sand-torvblanding. Hvis alt er gjort riktig, vil du etter noen uker få en ny ung plante som umiddelbart kan produsere store blader.

Den tredje metoden for avl alokazii - divisjonen av busken. Dette gjøres vanligvis om våren under plantetransplantasjon. I begynnelsen blir røttene helt ryddet av jord og busken er delt inn i flere deler med en skarp kniv.I et slikt tilfelle er det viktig at hver av de adskilte delene skal ha et vekstpunkt eller en arkrosett. Etter bearbeiding av kuttet med aktivert karbon, kan planten plantes i bakken.

Det er nødvendig å plante en plante flere ganger i året. For å gjøre dette, velg en jevn pott, hvor bunnen er plassert drenering. Jorden bør være næringsrik og løs. Det ideelle ville være en blanding av torv, blad og barreland med tilsetning av elvesand.

Alokaziya: omsorg hjemme

Anlegget er upretensiøs, så ta vare på ham er ganske enkelt. Alocasia foretrekker lyse steder, beskyttet mot direkte sollys. Blomstart med rødt løv trenger ekstra lys. For dette kan du bruke en vanlig lampe.

Best av alt, anlegget føles ved en temperatur på minst +20 grader. Eventuelle plutselige endringer i temperatur og utkast kan føre til sykdommer. Om vinteren er alokaziya i stand til å motstå en kort avkjøling av luft opp til + 16 grader. Hvis rommet er kaldere, vil anlegget slippe av bladene. Når frostplantene dør.

Som andre tropiske planter, foretrekker alokazia fuktig luft. For å gjøre dette må bladene være periodisk (helst daglig) overstrømmet med vann. Vann planten skal være rikelig og kontrollere at jorda i potten ikke tørker ut og alltid forbli våt. Om vinteren, bør antall vanninger reduseres, unngå lange pauser.

I perioden fra mars til august bør alokaziya kontinuerlig tilføres mineralgjødsel, som legges til vann i 1 uke hver 2. uke.

Bloom alokazii

Hvis riktig omsorg for anlegget, kan alokaziya blomstre. Blomsten er unattractive og gir en sterk lukt, noe som kan føre til hodepine. I dette tilfellet går alle kreftene i planten til blomstringen og modningen av frøene, slik at bladene begynner å tørke og falle av.

Sykdommer av alokazii

Noen ganger kan plantens blader bli blek, tørr eller flekkete. Så alokaziya syk. Årsaken til dette kan være utkast, feilaktig vanning, mangel på full belysning eller utilstrekkelig romtemperatur.

I tillegg kan alokaziya byttes til ulike parasitter. For eksempel kan bladlus, skala insekter etc. Insekticider brukes til å kontrollere dem.

Alocasia er ganske upretensiøs i omsorg og samtidig en utrolig vakker plante, som med riktig pleie vil være en utmerket dekorasjon av ethvert rom.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her