Hver dag dør flere mennesker på veiene i hele verden enn fra noen katastrofer eller kriger. Og årsakene til menneskelig død er mange - forsømmelse, fart, drikking og kjøring, og kvaliteten på veien selv. Og noen veier kan være veldig farlige, og en liten feilberegning på slike veier, selv en erfaren driver kan bli en tragedie. Faren må være kjent personlig, slik at leseren skal være kjent med de farligste veiene i verden.

Den nordlige yungas veien

I Bolivia er det en vei som forbinder Coroico og La Paz - The North Yungas Road. Dens andre navn er trist - dødens vei. Lengden på denne veien er 70 kilometer. Hvert år dør om 200 mennesker på den.

I 1930 ble The North Yungas Road bygget av paraguayanske fanger. Bare noen få veier forbinder Nord-Bolivia med hovedstaden. Og dette er en av dem. Den starter i en høyde på 3,6 km over havnivå og går ned til 330 meter. Smal, med en skitten og glatt overflate, med bratte bakker - alt dette er Death Road. Ofte på grunn av tåke, kan veien ses bare noen få meter unna.Tropisk nedbør forårsaker jordskred, og i et øyeblikk kan en del av veien ganske enkelt forsvinne.

Lokale regler på veien prioriterer å kjøre en bil som beveger seg oppover veien, og et kjøretøy som går ned må holde seg til den ytre kanten av veien. Overveiende busser og lastebiler beveger seg langs denne veien, men noen steder er veien så smal at en bil er mirakuløst plassert på den.

Ved utgangen av 1999, som beveget seg langs denne veien, falt en bil i avgrunnen i hytta der det var 8 turister fra Israel. Og den 24. juli 1983 skjedde den verste tragedien i hele historien på denne veien - en buss med passasjerer på 100 personer falt inn i kløften.

Hver dag overvinne folket i Bolivia denne dødelige veien. Og det verste er at i tilfelle en tragedie, vil det være nødvendig å kjøre til nærmeste sykehus i flere timer og hele veien på samme vei.

Mange ekstreme mennesker som mangler adrenalin i blodet, kommer her for å gå nedover veien på en terrengsykkel eller SUV. På enkelte deler av veien når de hastigheter på opptil 80 km / t. Men dessverre kommer ikke alle til sluttpunktet.

BR-116

BR-116 er den andre i Brasil. Den går fra Rio de Janeiro gjennom Sao Paulo og Curatiba til Porto Allegre. Så her er strekningen fra Sao Paulo til Kuratiba kalt Death Highway (Rodovia da Morte).

Motorveien ligger langs klippene, og passerer noen ganger i tunnelene som ligger i fjellet. Bilulykker og dødsulykker på denne dødsveien er vanlige.

Sichuan-Tibet Highway

Lengden på denne kinesiske veien er 2412 kilometer. Den begynner i provinsen Sichuan i Chendu, og slutter i Tibet, i Lhasa. Veien går gjennom et stort antall farlige steder, dusinvis av store elver og 14 fjell, hvis høyde er i gjennomsnitt lik 4.500 meter over havet.

Nylig i Kina har antall kjøretøy på veien, særlig motorsykler, økt, og dette er direkte proporsjonalt med økningen i trafikkdødsfall. Og for øyeblikket, for 10 000 biler, er nesten 6 påvirket.

Fjellveier har alltid vært farlige og fulle av uventede overraskelser. På segmentet av Chengdu-Tibet er hyppige steinflodder og jordskred, som er vanlige på disse stedene.

Pan American Highway

Veien er oppført i Guinness Book of Records, og er anerkjent som verdens lengste bilspor. Veien er asfaltert fra den sørlige delen av Sør-Amerika og slutter i Alaska i Nord-Amerika. Men den farligste delen av denne motorveien går gjennom territoriet til Costa Rica.

Den delen av Pan American Highway, som går gjennom Costa Rica, ligger gjennom de tropiske skogene i landet. Disse naturskjønne stedene er uberørte, og det er derfor forbudt å utføre byggearbeid. I regntiden blir deler av veien skyllet bort med vann, og på grunn av stor trafikk på det på andre tider av året blir det veldig farlig. Her er områdene omgitt av klipper, noen av dem er skrå og svært smale, her er det ofte skred og oversvømmelser.

Kystveier

Kroatiens veier er veldig gode, men vi snakker om kystveier, som de liker å polere, spesielt når de kjører på skarpe, blir de varme kroatiske gutta. Av denne grunn oppstår mange dødelige ulykker her, noe som gir rett til å vurdere kystveiene i Kroatia - de farligste veiene.

Lokalbefolkningen og besøker turister på den dalmatiske kysten, at i Adriaterhavet bør man være mer forsiktig med kystveier med kroatisk-ryttere enn landminer som er igjen her siden perioden fra oppbrytningen av Jugoslavia.

Cotopaxi vulkan

Veiene i Ecuador kan betraktes som farlige alle, men de farligste av dem er ruten, som heter Cotopaxi Volcano, som går sør for hovedstaden Quito. Den går fra Cotopaxi Volcano National Park til Pan American Highway. Dette er nesten 30 kilometer grusvei med mange farlige svinger og potholes. Her er det stor sannsynlighet for konvergens av mudder og jordskred.

I tillegg til dette er uerfarne drivere som kjører veldig gamle biler her lagt til. De som ønsker å forstå hvordan man kjører i jungelen, bør besøke Cotopaxi Volcan. Men å se på det er bedre fra siden.

Luxor-al-Hurghada

Denne veien går i Egypt. Det forbinder den gamle byen Luxor med Rødehavet rekreasjonsområde. Ruten Luxor-Hurghada kan sikkert tilskrives den farligste veien. Om natten kjører biler med høy hastighet på veien med lysene av og kolliderer med hverandre.

Og hvorfor med frontlykter av? Om natten er det mange terrorister, røvere og banditter på veien. De patruljerer veien i påvente av lett byttedyr. Derfor kjører om natten med lys på Luxor-Hurghada-veien enda farligere. For ti år siden, over et år på denne veien, døde mer enn 60 turister i hendene på banditter.

A44

I Storbritannia går A44 fra Aberystwyth til Oxford. Dette er en smal tobanevei. Det registrerte alltid en stor mengde ulykker, hvorav 25% var head-on kollisjoner. For å redusere antall ulykker og denne ruten, ble overvåkningskameraer installert på den. Men beryktet om denne veien har forblitt uendret.

Patiopoulo-Perdikaki

I 400 år forsøkte det osmanske riket å fullstendig overvinne Hellas. Den fjellrike regionen Agaf, som ligger i den sentrale delen av landet, forblir uovervåket. Tyrkerne hadde alt - politisk vilje og militær makt, men de visste ikke hvordan de skulle nærme seg Agafa. Til nå har veiene i denne regionen i Hellas holdt seg så bratt og farlig. Men den farligste av dem er Patiopoulo-Perdikaki.

Grand Trunk Road

Veien som forbinder de største byene i Afghanistan og Pakistan med India ble bygget i det 16. århundre. Sannsynligvis, siden hennes tilstand ikke har endret seg i det hele tatt, er det eneste som har endret seg at moderne busser og biler har dukket opp på den. Og nå er de blandet med en enorm masse fotgjengere, syklister, dyr og vogner. Veien anses som den farligste på grunn av overbefolkning.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her