Mange er overbevist om at den dyreste steinen på planeten er en diamant. Faktisk er dette langt fra saken, fordi vår natur er rik på vakre og sjeldne perler, verdien av disse er noen ganger mye høyere enn diamantene. Vi gjennomførte en detaljert analyse for å danne de 10 mest dyre typer steinene i verden og la merke til at først og fremst prisen påvirkes av mineralens sjeldenhet, dens skjønnhet og tilgjengelighet i kjøpet. Også i slutten av artikkelen utarbeidet en spesiell overraskelse i form av et utvalg av de dyreste og berømte steinene som kan overraske med sin kosmiske pris.

10. Smaragd

Denne vurderingen åpnes med smaragd - en perle av høy kvalitet og holdbarhet, som har en mørk grønn eller lyse grønn fargetone. For øyeblikket er det viktigste stedet for utvinning av stein lokalisert i Colombia. Totalt antall smaragder som er utvunnet på planeten, er store, men kostnaden for dette mineralet forblir høyt. Ren stein er svært vanskelig å finne. Det er ikke vanskelig å kjøpe smaragder av eksepsjonell kvalitet, mens prisen på 1 karat er omtrent $ 8000.

9. Bixbit

Den neste steinen var Bixbit - faktisk er den beryl, eller rettere sagt, den sjeldne typen rød nyanse. Ikke så lenge siden visste bare en utvalgte og rike samlere om eksistensen av denne steinen. Stein er utvannet bare i Utah og New Mexico (USA). Det er ekstremt vanskelig å kjøpe absolutt kvalitetsmineral, og prisen per karat er fantastisk og utgjør omtrent 10-12000 konvensjonelle enheter. Å fastslå den nøyaktige kostnaden er vanskelig, siden antall steiner som ble lagt ut for salg, er begrenset.

8. Alexandrite

På den åttende linjen i vår vurdering er alexandrite en perle som kan forandre nyanse. Om dagen er den preget av grønnblå, oliven og blågrønn fargetone, mens i rommet vil steinen ha nyanser av rødt (lilla, bringebær, etc.). Det ble først funnet på Russlands territorium nær Jekaterinburg i midten av 1800-tallet. Prisen per karat av alexandrite er fra 10 til 15 tusen dollar.

7. Paraiba (blå turmalin)

Blå turmalin, en overraskende vakker og sjelden blå-turkis krystall som ble oppdaget i Brasil i slutten av 1900-tallet, viste seg å være en dyrere stein. Inntil nylig ble utvinningen av mineral bare gjort her, nå ble det oppdaget innskudd i Mosambik og Madagaskar. Av særlig verdi er mineralene fra staten Paraiba, kostnaden er omtrent 12-15 tusen dollar per karat.

6. Ruby

Populær perle, som er kjent for alle og har de karakteristiske nyanser av rødt. Stein er utvunnet over hele verden unntatt Antarktis. De viktigste innskuddene er Thailand, Myanmar og øya Sri Lanka. Av spesiell verdi er asiatiske rubiner av rød og lilla fargetone. Selvfølgelig kan mange ha råd til en rubin, men en virkelig høy kvalitet mineral koster mellom 15 tusen dollar per 1 karat.

5. Diamant

En annen populær perle som finnes over hele verden. En diamant er en fasettert diamant, som regnes som en av de dyreste og utsøkte smykker. Nå koster kostnaden for en perfekt fasettert D-fargediamant ca 15 tusen dollar per 1 karat.

4. Jadeite

På den fjerde linjen er jadeitt (imperial) - en perle, som er en av de mest mystiske og hemmelige mineraler. Grønn mineral blir malt i Japan, Kasakhstan, USA, Mexico og Kina. Den anslåtte prisen på denne steinen av absolutt kvalitet - opp til 20 tusen dollar.

3. Padparaja

Den første i de tre av de dyreste steinene på planeten var padparadja (fargen på soloppgangen) - rosa-oransje safir, som er utvunnet i Madagaskar, Sri Lanka og Tanzania. For øyeblikket øker utvinningen av mineral, og derfor øker verdien. Den siste klassiske, ikke oppvarmede steinen, veier 1,65 karat, ble auksjonert for over 20 år siden for $ 18.000. For øyeblikket er det en samlingsstein, og hvis den veier mer enn 5 karat, vil kostnaden av en karat være 30 tusen konvensjonelle enheter.

2. Grandidierite

Den andre linjen er mineral grønnblå farge, som er ekstremt sjelden i verden. Det første slikt mineral ble funnet på øya Sri Lanka, hvoretter det ble oppdaget i Madagaskar. Nå er det her at hovedutvinningen av steinen utføres, samtidig som det er nesten umulig å finne kuttet mineral i sin rene form, fordi antallet er begrenset. Prisen på denne unike steinen er $ 30.000 per 1 karat.

1. Rød diamant

Første plass, og dermed den dyreste steinen i verden - en rød diamant. Denne perlen er unik, fordi antall oppdagede forekomster kan telles på fingrene. I dette tilfellet er vekten av steiner mindre enn en halv karat. Mineralens naturlige farge er lilla rød. For øyeblikket kan denne steinen bare finnes på et punkt i verden - Argyle diamantgruve i Australia. Hvert år gis flere steiner her, veier mindre enn en tiendedel karat. Du kan bare kjøpe en rød diamant på auksjon, kostnaden er $ 1 million per karat.

TOP, Brie-10 av de mest kjente og dyre steinene i verden

Vi betraktet de dyreste bergarter og mineraler, men nå kan leserne finne ut hvilke steiner som finnes i verden, som er de dyreste.

Vurdering av de dyreste steinene:

  • Musayifsky rød diamant - en trekantet kutt diamant, som veier 5,11 karat.
  • Bahia smaragd er den største smaragd på planeten, koster $ 75 millioner, med en stein beregnet til $ 400 millioner.
  • Den blå diamanten er en steinvekt på 6,04 karat, en stein anslås til 1,32 for 1 karat av en million, og selges for nesten $ 8 millioner.
  • Uncut 478-karat diamant - 12 millioner dollar.
  • Divine Ethereal Carolina - Paraiba Tourmaline, som koster fra 25 til 125 millioner dollar.
  • Count Pink er en rosa diamant som ble kjøpt på Sothebys auksjon for $ 45 millioner.
  • Pearl - vekt 6 tonn, diameter - 1,6 meter, anslått kostnad - 2 milliarder yuan (ca 300 millioner dollar).
  • Don Pedro er en akvamarin som veier 2 kilo (10 363 karat).
  • Millennium er et safir som ligner en fotball i størrelse (61 500 karat). For øyeblikket, prøver å selge den for $ 180 millioner.
  • Kohinur er en diamant i kronen av de britiske herskerne, som veier 106 karat. Kostnad - plass.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her