En rekke typer håndarbeid er designet for å tilfredsstille de mest krevende forespørsler fra håndverkere. Men hvis enkel strikking og broderi ikke er for deg, så foreslår vi å mestre en helt ny teknikk - izon eller streng-kunst. Å skape malerier i denne teknikken krever ikke spesiell kunnskap: Alt du trenger å vite for å mestre denne typen håndarbeid er gitt i vår artikkel.

Hva er strengekunst

String art - som en måte å lage komposisjoner ble oppfunnet i England i det 16. århundre. Vanlige negler og tråder skapte fantastiske dekorative tegninger på platene som fungerte som dekorasjon for hjemmet. Gradvis ble teknikken mer komplisert og bearbeidet, og ble etter hvert blitt en populær type håndarbeid som håndverkere fra alle aldre ble båret bort.

Takket være den engelske forskeren Mary Buhl, som brukte tråder og negler til å undervise i barnalgebra og geometri, fikk hun sin enestående popularitet av Izon-teknikken.

Verktøy for å lage malerier i teknikken for strengart

Izonite er en av de mest lave kostnadene teknikker. For å lage din første komposisjon trenger du bare negler og tråder. Et sett med studs kan kjøpes hos en hvilken som helst maskinvarebutikk, og velge riktig lengde og bredde på lokket. Tråder for strengskunst finnes i hver needlewoman. Du kan bruke tykt garn til strikking, floss eller silke, tykk sytråd.

I tillegg må du:

  • bord eller stykke kryssfinér
  • tykk papp - brukes som et alternativ til kryssfiner for å lage kort
  • skjema eller ferdig bilde
  • mal for å aksentere enkelte deler av sammensetningen
  • hammer eller øl

String art: de første trinnene for å mestre teknologien

Hvis du aldri har møtt teknikken til izonit, bør du ikke umiddelbart ta på kompliserte bilder. Begynn med det grunnleggende, med de mest enkle monofoniske ordninger. Nybegynnervinduer hjelper veldig mye ordninger med tall, hvor alle bevegelser av tråden og typen av forbindelsen er angitt med piler.

For å begynne å mestre teknikken må du studere prinsippene for å fylle hjørner og sirkler. De resterende skjemaene: firkantede, ovale og bokstaver er avledet fra grunnelementene, så det er mye lettere å mestre dem.

Det virker så vanskelig å lage et bilde av slike kjente verktøy som negler og tråd. I teknikken til Izon er det svært viktig å skape trådene ordentlig, og har mestret at du vil kunne lage flotte tredimensjonale malerier.

Den store fordelen med strengekunst er at du kan velge absolutt hvilken som helst skisse for å lage et bilde. Det hjelper når du trenger å lage et unikt bilde med et portrett av en bestemt person, tall eller ord.

I de første trinnene, bruk vanlige tråder for strengart. I fremtiden fyller du på fargevalg med flere nyanser, og skaper flerfargede paneler.

Mange mener at de riktige geometriske linjene ikke er hensiktsmessige i bilder med blomster, insekter, dyreliv eller portretter, hvor jevn overgang og fravær av åpenbare vinkler er viktige. Men strengekunst klarer fullstendig denne oppgaven, og formidler fargedybden ved bruk av tråder av flere nyanser eller negler av forskjellige lengder.

String kunst: master klasser i å lage komposisjoner

Så alle nødvendige verktøy for strengart har allerede blitt kjøpt. Så hvor skal du begynne? Ta utgangspunkt i enkle ordninger med tips, og bruk bedre tipsene til erfarne needlewomen. I vår artikkel presenterer vi 3 masterklasser, fra enkleste til mest komplekse, og vi vil fortelle deg hvordan du kan lage utrolig flotte mønstre og bilder i Izon-teknikken selv.

Ion hjerte i teknikk

En av de enkleste bildene som kan gjøres av nybegynnere, er hjertet. Selv et barn kan takle en slik sammensetning, forutsatt at de voksne kommer inn i nellik på planken. Denne håndverket vil være en flott gave eller bare dekorere veggen i stuen din.

Tegn et pent hjerte på et rent ark eller skriv ut det ferdige bildet på skriveren. Sett på et vilkårlig sted punktet der neglene vil bli spikret. Plasser merkene i samme avstand, det endelige utseendet på produktet vil avhenge av det.

Legg et stykke papir på kryssfiner og spik det på steder merket av nelliker. Fjern forsiktig arket fra kryssfiner.

Deretter fortsett direkte til arbeid med tråder. Lag en pen knute på den sentrale toppspiken, strekk spissen diagonalt. Trekk tråden til hver pinne slik at en skarp vinkel dannes hver gang.

Når alle tappene er viklet inn med tråd, fikse det og skar forsiktig av spissen.

Nedenfor er hovedordninger for å lage hjørner og sirkler ved hjelp av strengteknikk. Etter å ha mestret dem, kan du utføre enkle, men samtidig spektakulære og voluminøse komposisjoner.

Blomst i kunsten av strengart

Etter å ha lært å utføre en sirkel og et hjørne i teknikken til izon, kan du begynne å lage enkle komposisjoner med blomster. Utrolig myke og vakre løvetann ser i teknikken for strengart. Dessuten er det svært enkelt å utføre en slik sammensetning.

For å lage et bilde du trenger:

  • papirark
  • en blyant
  • hvit og grønn

Tegn tre sirkler på et stykke papir i tilfeldig rekkefølge. Det vil være løvetann selv. Også skildre blader og stilker av blomsten. Som i forrige verksted merker du neglene på platen med prikker.

Fest arket til kryssfiner og spik neglene på de tidligere nevnte punktene.

Ved hjelp av hvite tråder, broderer løvetannblomstene på prinsippet om omkrets. For å gjøre dette, fest kanten av tråden på midten av studen og før den til de andre punktene, og danner skarpe hjørner. Arbeidsplanen presenteres nedenfor.

For å oppnå massen av løvetannsløv, fordel dem i flere trekanter og broder hver av dem i henhold til vinkelprinsippet.

Stående i kunsten av strengart

Hvis du allerede har mestret teknikken til izoit og er trygg på dine evner, så er det på tide å begynne å lage spektakulære portretter av negler og tråder. Som grunnlag ta et portrett av en elsket, en berømt person, et kjæledyr.

Å lage et slikt komplekst bilde begynner ikke med den sentrale delen, som det var i enkle verksteder, men med å fylle bakgrunnen. Det er først og fremst at de tettere deler av bildet med en skygge eller klær er dekket med tråder. Deretter fylles de gjenværende delene, for eksempel ansikt, hender, etc.

Selv profesjonelle mestere bruker ferdige ordninger i sitt arbeid, siden en feil valgt retning av tråden kan ødelegge oppfatningen av bildet.

Prøv å lage så få knuter som mulig som du ikke kan skjule. Spenningen av tråden bør maksimeres slik at mønsteret etterpå ikke mister seg og ikke mister attraktivitet.

Strengteknikken er en ganske ny retning som bare blir behersket av needlewomen. Tro selv en liten kryssfiner, dekorert med et bilde av negler og tråd, vil imponere venner og slektninger. Profesjonelle mestere som har grundig mestret teknikken med izoin, tjener gode penger ved å skape unike portretter og tredimensjonale malerier til salgs.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her