Hver av oss måtte passere et intervju. Noen opplevde det som en test, en sjanse eller underholdning, men hovedoppgaven som skulle løses etter møtet, er jobbplassering.

Vi tilbyr deg en liste over de viktigste stadiene av intervjuet, verdifullt råd fra psykologer og populære svar på de vanskeligste spørsmålene til arbeidsgivere.

Hva er intervjuene?

Først, la oss gå gjennom teorien. Et intervju er en prosess med kjennskap til arbeidsgiver og arbeidssøker, og begge parter mottar derfor nødvendig informasjon om hverandre.

Det er følgende typer intervjuer:

  • Individuelt intervju - bare arbeidsgiver eller hans representant og søkeren deltar.
  • Gruppeintervju - utført av en profesjonell rekrutterer som på grunnlag av et spørreskjema eller en muntlig undersøkelse kan identifisere de mest egnede kandidatene, og i første fase eliminere de søkerne som tydeligvis ikke er egnet for stillingen.

Også intervjuer kan deles inn i:

  • ett nivå - resultatet av en slik samtale vil være klart ved slutten av intervjuet
  • multi-level - holdes i svært betalt og etterspurt posisjoner, hvor det er viktig å identifisere de personlige egenskapene til søkeren.

Kompleksiteten og tidspunktet for intervjuet avhenger av hvilken stilling du søker. Hvis vi snakker om ledig stilling hos en salgsassistent i en butikk, vil ansettelsesprosessen ta et minimum av tid. Søkeren må snakke med direktør i butikken. Dette er et intervju på ett nivå.

Intervjuer på flere nivåer holdes i senior eller høyt betalende stillinger. Søkeren må snakke med selskapets regionale representant og andre instituttleder, om nødvendig, konsernsjef.

Jobbintervju: Forberedelse for hovedstadiene

Intervju prosessen kan deles inn i 4 faser:

  • telefonsamtale, Skype, viber eller andre kommunikasjonsmidler, hvis vi snakker om eksternt arbeid
  • intervju forberedelse
  • intervju
  • oppsummering

Fase 1. Telefon samtale

Telefondialog mellom arbeidsgiver og søker er resultatet av å sende siste CV til selskapet. Ofte kaller søkeren selv personellavdelingen, interessert i ledigheten han fant på annonseplassene.

I store selskaper utføres rekruttering av personell av en spesiell medarbeider som reagerer på et høyt utvalg av personell. Jobben til søkeren om å være klar til å ringe, samtalen med sjefen bør ikke ta ham på en overraskelse.

Under kommunikasjon, vær høflig, snakk tregere. Ha på plass en penn og en notatbok, der det er nødvendig å skrive inn navn og etternavn for den ansatte og hans stilling. Angi alle detaljer - hvor du må komme, adresse, tid. Skriv ned telefonen for tilbakemelding.

Finn ut hvilke dokumenter du trenger å ha med deg på intervjuet - pass, utdanningssertifikat, portefølje. Slike avklaringer vil gjøre det mulig for rekruttereren i første fase å identifisere seriøse søkere, som i de neste stadiene kan understrekes.

Fase 2. Forbereder for intervjuet

På dette stadiet er det nødvendig ikke bare å forberede alle nødvendige dokumenter, men også å visuelt "leve" intervjuet. Denne metoden er spesielt relevant for de som er redd for å gå til et intervju, og på grunn av at nerver kan mislykkes med å møte en rekrutterer.

Forberedelse for intervjuet består av 3 viktige punkter:
1. Selvpresentasjon og repetisjon.
2. Porteføljeforberedelse - utmerkelser, artikler om deg, eksempler på arbeid som bekrefter din kompetanse
3. Konsentrasjon på resultatet. Med dette menes arbeidsstaten der du er mest produktiv og samlet.

Trinn 3. Intervju

Ved intervjuet må du være klar for eventuelle spørsmål, så det er viktig på forberedelsesstadiet å finne ut alle nyanser om bedriften og stillingen. Ofte tilbyr HR-ledere arbeidssøkere til å utføre små oppgaver - saker.

Et tilfelle er en simulering av en problemstilling og måter å løse det av en kandidat. Jo mer originale og ikke-standardiserte løsningene er, desto bedre.

Saker er utviklet av psykologer og har den viktigste oppgaven å identifisere stressmotstanden din, erudisjonen, kreativ tenkning og faglige ferdigheter.

Fase 4. Oppsummering

På dette stadiet gir HR-spesialisten vanligvis ikke et bestemt svar om du er ansatt eller ikke. Resultatene blir vanligvis oppsummert etter intervjuet basert på dokumentene og saksanalysen.

Profesjonelle rekrutterere holder seg til følgende ordlyd: "Hvis vi ikke ringer deg tilbake før en slik dato, betyr det at vi har bestemt oss for en annen kandidat."

Hvordan oppføre seg i intervjuet

Resultatet av intervjuet består av mange komponenter. Den første er kompetansen til den ansatte og hans yrkeserfaring. Deretter vurderes søkeren på sekundære kvaliteter, som et pent utseende, kommunikasjonsmåte, nøyaktighet.

Det er 4 hovedpunkter at det er viktig for alle kandidatene å vite:
1.Nøyaktighet og nøyaktighet - først og fremst er det oppmerksomhet mot utseende. Ikke gjenopprett for et intervju etter en søvnløs natt eller beruset.
2. Vennlighet og høflighet. Uansett hvilken stilling du ikke later til å være vennlig, vil den bare tildele en personelloffiser til deg. Finn ut navnet og patronymicen til samtalepartneren, snakk ham mentalt flere ganger, og under samtalen, ta kontakt med ham ved navn.
3. Profesjonell erfaring - i intervjuet 3-4 ganger bruker profesjonelle vilkår.
4. Det generelle nivået av erudisjon - i tilfeldig form, sitater fra kjente forfattere eller gi en lenke til seminarene for spesialiteten du deltok på. Så rekruttereren vil danne et inntrykk av deg som en person som hele tiden forsøker å forbedre og utvikle sine intellektuelle egenskaper.

Spørsmål i jobbintervjuet

Ganske enkle spørsmål fra personellforvalteren kan overraske søkeren, så du må nøye utarbeide svarene på dem og er ikke redd for dem.

Mange etter dette spørsmålet vet ikke hva jeg skal si. De begynner å stupor og uttrykket "vel", "hvordan å si." Presentere deg selv fra den beste siden, angi fordelene dine, ikke glem de kvaliteter du vil rette opp. Fortell kort om utdanning, arbeidserfaring, prestasjoner, planer for fremtiden. Snakk kort og uten unødvendig filosofi.

Hvorfor forlot du din tidligere jobb?

Snakk om hva du vil oppnå i din nye jobb. Bruk "k" -prinsippet for å si at du strever for utvikling og nye muligheter. Husk prinsippet om "fra", uten å bruke uttrykket "gått fra en dårlig sjef", "fra dårlige arbeidsforhold".

Fortell oss om dine sterke og svake sider?

Vet at personen som sier at han ikke har feil, bare mister poeng under intervjuet. Selv negative kvaliteter kan bli utsatt i et slikt lys at de vil bli til dine dyder.

"Selg deg selv" ved intervjuet - det er dette prinsippet du må følge når du går på et møte. Vær trygg, snakk tydelig, snakk om planer for fremtiden. Dette er de ansatte som de fleste store selskaper i sin stat ønsker å se.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her