Til tross for den relativt små størrelsen på badene i standardleiligheter, er det nødvendig å planlegge belysningen i dette rommet svært ansvarlig. Selv i reparasjonsarbeidet er det verdt å nøye vurdere plasseringen av alle belysningsenheter. Og før du er ferdig med vegger og tak, er det først og fremst nødvendig å føre en elektrisk kabel. Hvordan planlegge belysningen og hvilke aspekter som påvirker valget av belysningsarmaturer - la oss snakke om dette i mer detalj.

Riktig belysning er en viktig faktor i organisasjonen av badet interiør.

Vakre lamper og lamper, ideell til interiøret på badet - kanskje det siste stadiet av arrangementet. Det første du må gjøre er å ta vare på funksjonaliteten, nemlig plasseringen av belysningsenhetene, deres kraft og andre nyanser.

Hvilke problemer kan oppstå med feil belysningssystem?

1. Fraværet av kraftig lys i nærheten av speilene gjør det ubehagelig å utføre kosmetiske og hygieniske prosedyrer.

2.I forhold når badet ikke gir muligheten til å justere lysets intensitet, vil det være vanskelig å slappe fullt ut, nyte avslappende atmosfæren og føle effekten av disse spa-behandlinger.

3. Mislykket dekning kan føre til foreninger med sykehusavdeling, og enda verre - et offentlig bad.

Baderom - dette er selve rommet som er vesentlig forskjellig fra alle de andre. I stedet for møbler er det rørleggerarbeid, og etterbehandling er vanntett. I utgangspunktet er det glatte glatte overflater (flis, glass, metall). For innredning og ekstra tilbehør her er det vanskelig å finne et sted, og takket være den kompetente belysningen kan du gjøre badet veldig koselig og atmosfærisk.

Typer av belysning på badet

hoved~~POS=TRUNC

Hovedlyset gjelder som regel plasseringen av lamper i taket. Hvis du leter mot klassikerne, men på badet er ganske kompakt, heng en fin lysekrone i sentrum eller nærmere døren.

Hvis badet har et gardin, kan det være at badingområdet ikke er tilstrekkelig opplyst. I dette tilfellet er det ønskelig å henge to lyskilder, hvorav en vil være plassert rett over badet selv.

Det mest relevante er punktlyset, som ser bra ut på bakgrunn av moderne takhøyde. Spotlights lyser hele området på badet jevnt.

arbeider

Det er ikke et bad der det ikke ville være noe speil over vasken. Denne sonen krever høyeste kvalitet belysning. Kontroller at lyset kommer fra to sider. Dette vil kreve et par lamper, symmetrisk plassert like over øyelinjen.

Tips: Ta en titt på lampene på fleksible beslag som lar deg justere lysretningen.

undertøy

Det lavere belysningsnivået brukes til å skape en spesiell stemning og avslapping. De innebygde LED-båndene og lampene på siden av badet, nisjer og andre interiørdetaljer utvider visuelt plassen og forbedrer effekten av den romantiske atmosfæren.

Den optimale løsningen er å velge et alternativ med alle tre typer belysning som ideelt harmoniserer ikke bare med hverandre, men også med den generelle utformingen av badet.

Sikker belysning på badet - først og fremst!

Før du kjøper en bestemt belysningsenhet, må du være kjent med markerings-IP. Vurder i detalj verdien av hvert siffer:

  • Det første sifferet er en indikator på nivået av beskyttelse mot støv (maksimumverdien er 6, full beskyttelse);
  • Det andre sifferet er en indikator for beskyttelse mot fuktighet (maksimumverdien er 8, noe som gjør at enheten kan nedsenkes i vann i lang tid);
  • Det tredje sifferet er en indikator på slagfasthet (maksimal verdi - 10, absolutt beskyttelse mot beskyttelse mot vann).

Velge de riktige armaturene

Badet vil kreve inventar av forskjellige markeringer, siden noen av dem vil bli montert nærmere vannområdet, andre lenger. Vanligvis kan badet deles inn i 4 soner.

Sone 1 - Avstand opp til 3 m fra vasken og badet, hvor lyskilden påvirkes kun av damp eller kondensat. Lampene med IP 011 markeringer kreves i dette området.

Sone 2 - område fra en halv meter til 3 m fra kanten av badekaret / servant. Produkter med IP 242 eller mer passer her.

Sone 3 - vegger og tak over badet. Området der strømmer og sprut av vann faller. Her trenger du armaturer med IP 452 eller høyere merking, kraften må ikke overstige 24 watt.

Sone 4 - vegger i nærheten av badekar, servant og inne i dusjkabinettet. I dette tilfellet vil en sikker versjon av en 12 W armatur med IP 674 være trygg.

Størrelsen på inventarene vil avhenge av området på badet. Ofte i dette rommet plukker de opp mer kompakte modeller som er montert på veggene eller taket. Men for det estetiske utseendet på arbeidsområdet velger de krøllete vegglamper i riktig stil, og romslige bad kan dekoreres med en vakker lysekrone.

Lys på badet: originale ideer

Faktisk kan selv den mest ukompliserte badinnredningen lykkes med å lykkes med hjelp av ulike belysningsteknikker. For eksempel kan et spesielt humør i rommet opprettes ved hjelp av LED-lamper og flerfarget tape. Noen modeller av sistnevnte endrer skyggen av gløden automatisk - over tid, eller når man bytter manuelt.

For å gjøre utformingen av badet ikke bare stilig, men også veldig praktisk, komplement glasshyllene og det indre rommet på skapene og nisjene med små pene lamper.

LED stripe kan dekoreres figurerte elementer - sidene av badekaret eller vasken, konturene til speilene. Denne teknikken lar deg lage vektløshet av objekter i rommet.

Luksuriøst ser bakgrunnsbelyst dusj. Lyskilden er plassert i dusjhode, noe som gjør vannstrålen farget.

Vi lager oppmerksomhet på en fotografering av moderne originale belysningssystemer som vil bidra til å bestemme valget for utformingen av ditt eget bad.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her