Feriestedet Novy Svet på Krim er kjent ikke så mye for sin kyst, som for den berømte glitrende vinfabrikken, som ble grunnlagt av Golitsyn. Hvert år mottar produktene sine mange priser for høy kvalitet. I tillegg er den nye verden fortsatt pittoreske klipper, bukter, populære med dykkere, korallrev og gode muligheter for turgåing eller sykling.

Hvordan komme seg dit

Det er ingen flyplass eller jernbanestasjon i landsbyen. Den nærmeste ligger i Simferopol. Fra flyplassen eller jernbanestasjonen til busstasjonen, hvorfra bussen avgår til landsbyen, kan du ta en buss. Kostnaden for en bussbillett er ca 200 rubler. Du kan også ta en taxi for 2500 rubler.

Det er mulig å komme seg med bil. Tidligere var det nødvendig å bruke fergen, og fra mai 2018 kan det gjøres ved en bro over Kerch-stredet.

Hvil i den nye verden uten mellommenn

Overnatting alternativer i landsbyen veldig mye.De som vil spare kan velge et av pensjonatene eller leie et rom i privat sektor. Over natten må det betale fra 1 til 1,5 tusen rubler.

Kostnaden for hotellinnkvartering vil avhenge av nivået. Overnatting i dobbeltrom her blir spurt fra 2,5 til 10 tusen rubler. Samtidig anbefaler erfarne turister ikke å være oppmerksom på antall stjerner. De anbefaler å fokusere på vurderinger av reisende eller bilder av rom. Det er verdt å merke seg at jo nærmere stranden hotellet ligger, jo høyere kostnaden for å bo i den. Bestill et rom er bedre på forhånd, fordi i høysesongen er det en sjanse for at du ikke vil finne gratis.

Priser for ferie i New World

De fleste kafeer og restauranter i landsbyen ligger i nærheten av vannkanten eller gatene som går til kysten. Her tilbyr turister retter av ukrainsk, russisk og tatarisk mat. Middag med vin koster rundt 1500-2000 rubler per person. Å spise på en kafé vil koste 800 rubler og spise på 300-400 rubler. Overalt i landsbyen tilbyr å prøve gatekjøkkenmat (Lagman, Samsu, etc.). Det koster rundt 50-100 rubler.

Feriefolk på stranden tilbys alltid å kjøpe baklava, rør med kondensert melk eller reker. Det skal imidlertid huskes at i varmen alt dette kan raskt forverres.

De som bor i privat sektor eller pensjonat, kan kjøpe produkter på markedet for å forberede dem selvstendig. Til tross for de høye prisene vil det vise seg billigere enn å spise i en kafé eller restaurant.

Ferie på sjøen i den nye verden

Landsbyen ligger på bredden av Zelenaya Bay og Sudak-Estuary. Strendene her er sand og grus. De er alltid ganske overfylte, spesielt i høysesongen. Inngangen til sjøen er for det meste flat, men på enkelte steder kan det finnes ganske store steiner. Den eneste stranden i New World - Central. Her vil turister finne alt du trenger for et komfortabelt opphold - paraplyer, solsenger, omkledningsrom, toalett, dusjer, kafeer og et bredt utvalg av strandaktiviteter (banatur, katamaran, vannski, etc.).

Det er bortgjemte strender i landsbyen. For eksempel begynner bakgaten en steinstrand, hvor det er relativt få turister. En liten bortgjemt strand ligger i Robber Bay. Til tross for sin lille størrelse er det veldig vakkert her. Inngang her koster 100 rubler.

Blue Bay fortjener også oppmerksomhet. Tidligere ble disse stedene betraktet reservert, så turister ble ikke tillatt her. I dag er inngangen her åpen for alle kommende. Veien her har hindringer, men de pittoreske landskapene som åpnes her er verdt det.

I dag er landsbyen blitt svært populær blant dykkere. Og for dette er det alt du trenger. Tidligere gikk handelsruter gjennom de lokale bukter, og ofte kom skipene her for å vente på en annen storm. Skipsvrak i disse dager var ikke uvanlig.

I Green Bay i dag er arkeologiske utgravninger. På havbunnen ser du ikke bare resterne av gamle skip, men også alle slags skatter. Men siden dette stedet regnes som en sone for historisk forskning, er det nødvendig å være enig om nedsenking her på forhånd.

Under dykket i Robber-bukta vil dykkere kunne se et nettverk av karstgrotter som ligger på en dybde på 19 meter. Mellom dem er det smale isthmuses og labyrinter. Ifølge legenden var det her i oldtiden at piratene skjulte seg, som senere angrep passerende skip.

Severdigheter og underholdning

Selv om den nye verden har en beskjeden størrelse, er det noe å se på i løpet av ferien. Landsbyhistorien er uløselig knyttet til navnet Prince Golitsyn. Og det mest interessante stedet i den nye verden har lenge vært en glitrende vinfabrikk, hvor jeg regelmessig arrangerer turer med smak av sine produkter.

På eiendomsområdet Golitsyn åpnet idag Museum of History of Champagne.

Ikke mindre populær attraksjon var Golitsyn-stien, som ble opprettet gjennom en steinete klippe. Mens du går langs stien, vil turister kunne svømme i pittoreske bukter og besøke Chaliapin Grotto, som tidligere hadde huset et lager av musserende viner og holdt konserter.Kostnaden ved å besøke dette stedet er 100 rubler.

Fans av naturattraksjoner, verdt et besøk, relikjørj, lund, Cape Kapchik og Mount Falcon og Eagle.

Fordeler og ulemper med resten

Når du velger et sted å tilbringe en ferie, anbefaler turister først og fremst om anmeldelser av de som allerede har klart å besøke et bestemt sted. Når det gjelder oppgjør av Novy Svet, gir turister følgende fordeler her:

  1. Utmerkede forhold for rekreasjon med små barn og den rolige atmosfæren på feriestedet.
  2. Stort utvalg av spennende utflukter og et stort antall vakre steder.
  3. Muligheten til å smake de beste musserende viner av lokal produksjon.

Når det gjelder manglene, er de som følger:

  1. Ikke nok moro på stranden.
  2. Den høye prisen på boliger og mat.
  3. Mindre utvalg av cateringvirksomheter.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her