Innhold:

  1. Hovedtegnene til blomstestenen steg
  2. Stenrose: arter
  3. Sten steg hjemme
  4. belysning
  5. temperaturen
  6. Vanning modus
  7. Gjødsel og jord
  8. transplantasjon
  9. reproduksjon
  10. Sykdommer, skadedyr, behandling

Stenrose eller unge kan vokse både i huset og i det åpne feltet. Plantepleie er enkel, men resultatet er et interessant eksempel på uvanlig form.

Hovedtegnene til blomstestenen steg


Navnet på en plante fra latin er oversatt som "evig levende". Et annet navn lyder som "harekål", da blomsten ser ut som et kålhull. Ifølge legenden er han i stand til å beskytte huset mot lyn, så noen spesielt overtroiske folk plantet den på taket. Derfor et annet navn - "takking ung."

Attraktiv plantearter beholder nesten hele sesongen. Tette løvrike stikkontakter mister ikke deres elastisitet og friskhet ikke i leiligheten, ikke på stedet.Jordens kvalitet, hull i omsorg og vanning, samt temperaturdråper kan ikke ødelegge uttaket. På god jord fra humus og kompost blomsten vil se bra ut. Diameteren til en sunn plante kan nå 15 cm. Enkelte personer kan ha en uvanlig farge (rubin, lilla, brun), noe som gjør interiøret eller landskapsdesignet enda mer pittoresk.

Stenrose: arter


Det er omtrent 50 typer steinroser. Den tilhører slekten Echiveria sammen med andre arter. Et vanlig trekk ved disse sukkulentene er tykke, kjøttfulle blader som akkumulerer fuktighet og næringsstoffer. Du kan skille varianter etter størrelse, form og farge. Også, noen arter har en koffert, mens andre er helt blottet for den.

Agave steinrose

Oftest er denne variasjonen funnet i Mexico. Stammen til en plante kan strekkes opp til 15 cm. På toppen av stammen er bladene 0,5 cm tykk. De er ovale og lyse grønne i fargen. Enden av arket er litt skjerpet, og langs konturen er en rødbrun kant. I blomstringsperioden vises korte blomsterstengler, hvor små rosa blomster blomstrer, som senere samles i langstrakte blomsterblomster.

Svart prins

Denne variasjonen er en hybrid. Blomsten er forpliktet av navnet til små, langstrakte blader med en spissende ende. Fargen deres fra grønn gjennom burgunder går gradvis nesten til en svart nyanse i enden. Diameteren på utløpet er 15 cm. Planten blomstrer med røde spikelets på lange peduncles. Blomstringen er på slutten av sommeren.

Lau

Denne arten har en nesten hvit farge. Bladene er dekket med et voksaktig belegg som er lett vaskbart. Bladene samlet i stikkontakten, har formen av en noe deformert diamant. Denne sorten blomstrer stort, ikke særegent for Ehiverii, rosa blomster. I motsetning til andre varianter krever Lau mild behandling.

Pelisuda

Denne variasjonen er forskjellig ved at bladene har en spesiell vinkel for vekst. Kanten på bladene er farget brun. Det ovale arket er forsynt med en skarp spiss.

elegant

Stammen, som bladene i en grasiøs stein steg, vokser, faller til slutt til bakken og tar rot. Bladene kommer vanligvis til en lengde på 6 cm og har en spissende ende. Fargen på planten av denne variasjonen varierer mellom blekgrønn og hvit og sølv. I slutten av mai vil rosen blomstre med en rosa-gul blomstring og nå en lengde på opptil 20 cm.

Sten steg hjemme


Denne planten er upretensiøs i omsorgen. Det kan vokse hjemme eller i det åpne feltet, og er flott for å få en opplevelse til en nybegynnerblomsterbutiker. En steinrose blomstrer en gang i året. Det er svært viktig å fjerne tørket blomstrende for å gi blomsten igjen for å få styrke for den nye sesongen.

belysning

Forynget føles godt i lyset. I hagen er en slik plante best plantet på en solrik tomt. Selv solens brennende stråler vil ikke skade steinrosen. Hvis lyset ikke er nok, vil blomsten miste sin form, strekke seg ut og vil ikke lenger utføre sine dekorative funksjoner så vellykket. Hvis rosen vokser hjemme, trenger den et sørvindu eller et ekstra lys.

temperaturen

Som nevnt ovenfor, den unge kjærligheten lys og varme. Så snart frosten senker, kan plantekrukken bli tatt ut på den åpne balkongen. Men frosten for blomsten er ikke en hindring. De individer som vokser i åpen bakke, kan dekkes med et lag med falt blader. Varmen lagret på denne måten vil være tilstrekkelig for anlegget. Det er svært viktig å gi tilgang til frisk luft til blomsten som er stadig i huset. Nok regelmessig ventilasjon og soling på balkongen.

Vanning modus

Sukkulenter blir vannet sjelden. Om vinteren kan vanning gjøres et par ganger i måneden. Hvis tørrvannet er varmt, er vannet økt til en gang i uken. Hell væsken må være på roten. Blader vått fra vannet kan begynne å råtne.

Gjødsel og jord

Jorden for vekst bør være ganske løs. Det bør inneholde sand og være ønsket surhetsgrad. Anlegget krever kvalitetsdrenering.Dette bør passe når du planter en blomst i bakken. I potten skal dreneringsmaterialet være minst en tredjedel av volumet.

Også i jorda er det verdt å legge humus og knust trekull. Gjødsel må begrenses. Overdreven stimulering av vekst av utløpet vil forandre sin form, bladene vil miste lysstyrke, og det vilje i bushen selv vil øke. Hvis planten har fylt 3-4 år, må den øverste dressingen bare legges til i halvparten av dosen anbefalt av instruksjonene.

transplantasjon

Blomsterbutikker som blir unge i leiligheten, transplanterer sjelden planten. Det overfladiske rotssystemet som er karakteristisk for en steinrose, vil fylle potten lenge. Ofte blir det ung del av sammensetningen med høyere planter. Denne metoden lar deg dekorere hagen. For å transplantere en blomst fra en pott til en åpen bakke, er det nødvendig å skille den fra med en imponerende jordklump. Du må ha en rose på en avstand på 15 cm fra andre planter.

reproduksjon

I bihulene av en voksen plante, er frø og datter prosesser født. Med deres hjelp kan du utføre prosessen med avl av steinroser. Prosessene fjernes fra foreldreplanten når alderen er tilstrekkelig til å strekke seg til bakken. De kan plantes ved siden av en voksen plante eller separat. Hvis du vil spire frø, trenger de å bli sådd tidlig på våren. De er nedsenket i bakken med 10 mm og tillatt å spire ved en temperatur på 20 grader. Reproduksjon skjer raskt og enkelt og krever ikke ekstra innsats. I det åpne bakken vokser rosen uavhengig.

Sykdommer, skadedyr, behandling

Mest av alt ungdom lover ugress. Vokser seg rundt stikkontakter, de berøver dem av nyttige stoffer. Ugressgress, som vokser over en steinrose, skjuler det fra solen.

Med resten av sykdommen kan ungdommene klare seg selv. Det tiltrekker seg ikke parasitter og lider ikke av soppinfeksjoner. Planten må ha nok varme og lys for å vokse sunt og vakkert.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her