Innhold:

 1. Folk tepperensing metoder
 2. Typer av tepper og trekk ved rengjøring
 3. anbefalinger

I øyeblikket, når du designer en leilighet eller et privat hus, prøver de å bruke bare moderne trender, materialer og utstyr. Samtidig kan våre folk ikke koble fra de attributter som etter deres mening er en obligatorisk del av boligen, for eksempel et teppe. Samtidig er det ingen forskjell om den er stor eller liten, glatt eller med en lang lur, fordi det er teppet som skaper en følelse av komfort og varme. For at gulvet skal kunne opprettholde et attraktivt utseende, må det imidlertid alltid vedlikeholdes og rengjøres. Dette kan gjøres med støvsuger, men det finnes andre metoder, samt tilgjengelige verktøy, egnet for denne prosedyren. Hva og hvordan å rense teppet uten støvsuger? Vi tilbyr å vite om det med oss.

Folk tepperensing metoder

Hvis flekker har dukket opp på gulvbelegget, er det nødvendig å fjerne dem umiddelbart.Det vil bidra til å takle denne oppgaven enkle og rimelige verktøy som er i husstanden til enhver kvinne. Så hvordan kan du rengjøre teppet bortsett fra en støvsuger? Vurder de mest populære alternativene.

Baking soda

Et flott verktøy som er på kjøkkenet til enhver husmor - brus. Det virker som en absorberende, eliminerer lukt og takler ulike forurensninger. Det er nok å handle som følger:

 • På problemområdet hell 100-150 gram soda.
 • Vent i 40 minutter.
 • Rist eller støv gulvbelegget.

Det er viktig! Hvis teppet er hvitt, så kan du i stedet for brus bruke friske revet poteter, stivelse og fint salt.

ammoniakk

Ammoniakk er et annet utmerket verktøy som har bevist seg bare fra den beste siden. For å eliminere flekker må du utføre følgende fremgangsmåte:

 • Lag en blanding ved å legge til 2 teskje vaskepulver og 20 gram sal ammoniak per liter vann.
 • Påfør reneren på flekken og gni litt med en børste.
 • Tørke av med en klut, fjern eventuell gjenværende løsning.
 • Tillat å tørke naturlig.

Sitronsaft

Sitronsyre inneholdt i fersk juice er i stand til å eliminere flekker av noe slag, for dette er det nok:

 • Påfør ren sitronsaft til flekken.
 • Vent et par timer.
 • Behandle området med en svamp og varmt vann, fjern resterende juice.
 • La det tørke.

Klesvask såpe

Et annet utmerket vaskemiddel som kan eliminere flekker, er såpe, som har vist seg å være effektivt for å fjerne spor av vin, kaffe og smuss. For å fjerne flekker, bruk en mild såpeoppløsning ved å blande riven såpe med vann (10 gram per liter vann). Med en myk børste og liten innsats må du behandle overflaten flere ganger, vaske såpevæske med en fille dypt i kaldt rent vann.

Bordeddik

For å rengjøre gulvet fra flekker med eddik, må du blande vann med stoffet (100 gram eddik per liter vann) og behandle smuss med en børste. Eddik har en ubehagelig lukt, så etter rengjøring må teppet tørkes med en ren, fuktig klut og vinduer skal åpnes for å ventilere rommet.

Snø eller kaldt vann

Fersk smuss og blod, samt spor av katter og hunder, kan fjernes med kaldt vann:

 • Ta en myk børste.
 • Fukt det i isvann.
 • Rengjør flekken intenst til den er helt eliminert.
 • La det tørke.

Typer av tepper og trekk ved rengjøring

Alle de ovennevnte midler og metoder for bruk er ikke universelle. Faktum er at gulvbelegg er delt inn i flere typer avhengig av materialet som ble brukt til produksjonen, samt strukturen og lengden av haugen. I denne sammenheng vil resultatet av samme midler i kontakt med forskjellige typer tepper være annerledes. Hvordan velge riktig renere for en bestemt type teppe? Om dette videre.

Kort lur

For øyeblikket er tepper med en kort lur spesielt populær, så vi begynner med dem. For å rense teppet fra smuss, kan du bruke tørr og våt rengjøring, da det ikke er lunefullt og lett blir kvitt flekker. For å gi et attraktivt utseende til gulvbelegget, er det nok å legge til noen dråper ammoniakk og sjampo i vannet. Ved å legge til noen dråper teetrekkstrakt, kan du avfette overflaten, da må du la den tørke naturlig og deretter støvsuge den.

Lang lur

Hvis gulvet har en lang lur, blir det vanskeligst å rengjøre det. Faktum er at flekkene er tilstoppet inne i håret, ull, på grunn av hvilket støvsugeren ikke kan fjerne dem. Lang haug kan ikke gnides med en stiv børste, da det vil skade klebens bakside. Det er best å bruke en støvete løsning eller skum for å rengjøre et gulvteppe med lang nap.

Naturmaterialer

Slottet, laget av naturlige materialer, må behandles med forsiktighet og forsiktig rengjøring:

 • Saueskinn, pels eller ull - brus og en myk børste.
 • Silke - bare med støvsuger, kontakt med fuktighet er ikke tillatt.

Syntetiske materialer

Syntetikk er mindre lunefull, men levetiden er liten (ca 5-7 år). Etter denne tiden mister teppet sitt attraktive utseende, og det er nesten umulig å returnere det. For å rengjøre denne gulv nok støvsuger eller brusoppløsning.

Lys og mørke tepper

 • Lett haug - bruk av sitronsaft er forbudt, da gule flekker kan vises.
 • For lys og mørk gulv - vaskesåpe.
 • Du kan oppnå raske resultater ved hjelp av Vanish spesialutstyr. Tid for arbeid er 10 minutter.
 • Mørk haug - bruk av brus, poteter og stivelse er forbudt, da de vil etterlate hvite karakterer. Det er best å bruke en løsning av vann og ammoniakk.

anbefalinger

Hvis du trenger å få de raskeste og høyeste resultatene, må du ha følgende midler hjemme til enhver tid:

 • "Vanish" er en rosa flaske med en såpekonsentrert løsning som alltid kommer til redning og eliminerer eventuelle forurensninger med skummet. Ulemper - flasken er bare nok for 2 rengjøringer, høy pris.
 • Pensler for fjerning av dyrehår - Tørk av haugen grundig og de fleste flekker vil bli eliminert uten bruk av hjelpemidler og kjemikalier.
 • Te brygging og surkål - for å eliminere ull og andre forurensninger. Det er nok å spre et av verktøyene på teppens overflate, vent i 40 minutter, og fjern dem med en kost. Teppet vil være lyst, rent og vakkert.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her