Innhold:

 1. Hvorfor gni skoene sine føtter?
 2. Hvordan kjøpe sko?
 3. Tilpass sko for deg selv
 4. Hvordan beskytte føtter fra stive rygger?
 5. Hva skal jeg gjøre hvis jeg gnider joggesko?
 6. Dry Callus Behandling

Når du kjøper et nytt par sko, drømmer hver jente allerede om et moteshow på gatene, og presenterer et bilde av hva som skjer. Oppkjøpet av nye ting fører alltid til positive følelser, men denne følelsen forblir ikke alltid lenge. På kjøpstidspunktet kan det virke som at skoene passer perfekt på føttene, og det er ingen ubehag, men med tiden kan det begynne å gni. Nye sko støtter nesten alltid calluses, uansett hvilken kvalitet av materialer. Hvordan lage sko mykere og beskytte føttene dine? Om dette videre.

Hvorfor gni skoene sine føtter?

Når du velger sko, styres mange jenter ikke av deres følelse av komfort, men av utseende og nøyaktighet av skoene sine. Det er derfor de ofte kjøper sko som er mindre i størrelse slik at beina ser bedre ut.Etter å ha gjort en slik feil, etter fem minutters gange, innser jentene sin feil og lider av korn.

Årsaker til gnidning av føtter:

 • Nye sko. Nytt materiale kan i begynnelsen føre til ubehag og gnide føtter, men dette kan bare være et midlertidig fenomen, da sko må "bringes".
 • Uegnet størrelse. Alle skoene er produsert i henhold til visse standarder, men ben er den individuelle kvaliteten på hver. Hvis skoene ikke er perfekte i størrelse, kan de forårsake smertefulle korn.
 • Grov søm. Faktisk er en ubeleilig søm det største og mest alvorlige problemet, fordi en slik sko kan deformere hælen, noe som resulterer i at det blir enda vanskeligere å velge sko.

Det er viktig! Hvis problemet med sko er en grov søm, så er det bare to løsninger - kontakt en reparatør som kan sette en lapp eller sette skoene tilbake.

 

Hvordan kjøpe sko?

Du kan beskytte deg mot feil og ubehagelige sko ved å velge dem riktig under montering i butikken. Regler å vurdere når du kjøper sko:

 • Det er bedre å kjøpe sko om kvelden, da beinet øker litt. Hvis om kvelden passer, passer skoene perfekt i størrelse, så om morgenen og senere slitasje vil den ikke gni.
 • Nye sko må spres, etter at de tidligere har behandlet alle mulige steder for å gni korn på sko med en bomullspinne dypt i alkohol.
 • Prøv på sko du trenger ikke bare å sitte, men også stå. Også i det kan du gå litt for å føle hvordan det sitter på beinet.
 • Jo dyrere og kvalitetssko, jo mindre sannsynlig er det at det vil skape noen problemer for eieren.

Tilpass sko for deg selv

Folkemetoder

Problemet med rubbing corns på bena er kjent for alle og ganske lenge siden, så folk har funnet måter å bekjempe den. Blant de foreslåtte tipsene, er det nok å velge en og bruke den, og beskytte føttene dine:

 • Hvis skoens hæl er for vanskelig eller gnider, kan du bruke en hammer, og legg forsiktig hælen på den fra alle sider. En myk klut skal plasseres mellom skoene og kluten, slik at verktøyet ikke skader eller deformerer skoene.
 • Du kan også myke sko med et lys eller såpe. For å gjøre dette, bruk verktøyet på problemområdet, slik at skoene blir mykere. Prosedyren bør gjentas 2-3 ganger om dagen for å oppnå ønsket resultat.
 • Eddik vil bidra til å beskytte føttene dine fra calluses, som trenger å suge et håndkle. Stoffet er nok til å sette i sko og forlate det for natten.
 • Hvis problemet er i størrelsen på skoen, kan du øke den ved å stikke en fille i skoene gjennomvåt i kokende vann. Pre-stoffet må være skrudd ut, og etter 15 minutter kan det fjernes ved å sette sko på føttene med en varm tå. Etter å ha gått et par timer i skoene, kan du øke det til gulvstørrelsen, slik at problemet forsvinner.
 • Også i skoene kan du skyve en revet avis dyppet i vann. Etter en dag vil skoene være mer komfortable, men det er verdt å huske at det er forbudt å fremskynde tørkeprosessen ved hjelp av varmeapparater.
 • Det er mulig å utvide sko fra naturlige materialer, etter å ha plassert dem i 2 sterke pakker fylt med vann. Deretter plasseres skoene i fryseren i 12 timer.

Det er viktig! Denne metoden kan ikke brukes til lakkede sko.

 

 • Vinter støvler kan gjøres myke igjen ved å bruke et tykt lag med baby krem ​​på dem, som kan fjernes etter 4 timer.
 • Du kan beskytte deg mot blærer fra nye sko ved å bruke babykrem på dine hæler før du forlater huset.
 • Glyserin er et annet verktøy som brukes til å myke ryggen. For å gjøre dette må du sette et varmt, vått håndkle i skoene dine, og etter 15 minutter, fjern det og smør ryggen med glycerin, la dem gå i 12 timer (du må bruke produktet fra innsiden).
 • Også en boks med nye sko kan pakkes inn i et vått håndkle og går over natten.

Spesielt utstyr

Hvis populære metoder ikke inspirerer tillit eller av en eller annen grunn ikke gir det ønskede resultatet, kan du bruke spesialverktøy som selges i skobutikker.I dette tilfellet må du vurdere et par nyttige tips:

 • Etter å ha kjøpt skum eller spray strekker du må bruke stoffet til innsiden av skoen og gå rundt i den. Prosedyren gjentas 2-3 ganger om dagen.
 • Du kan også varme opp skoene dine med en hårføner, spray dem raskt og legg dem på tærne med en vintersokk.
 • Myke striper av gipssko skal limes på områder hvor korn ofte opptrer. Silikonputer kan også brukes til samme formål.
 • I skobutikken finner du spesielle pads som kan gi skoen ønsket form og størrelse, noe som utvider den litt.

 

Hvordan beskytte føtter fra stive rygger?

Hard sko ryggen - et alvorlig problem, som ikke alltid er mulig å løse. Hvis du trenger å fikse det i sko, kan du bruke en rekke mekaniske verktøy, men hvis trøbbel med vinter støvler, vil all innsats være forgjeves. I dette tilfellet kan du beskytte deg mot hardbacks ved hjelp av slike midler:

 • Corns from corns - et spesielt verktøy som myker ryggen og skaper smøring, og gjør innsiden av skoslipen.
 • Lim - det må limes i to lag, hvorav en vil være på beinet, og den andre på skos indre overflate.
 • Silikonputer.
 • Patch - reduserer ledig plass, så det er bare egnet for sko som passer i størrelse eller litt fri.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg gnider joggesko?

Når det gjelder billige sko laget av syntetiske materialer (tekstiler, syntet eller lær), kan det ikke bare bli mykere, men også økt i størrelse. For å gjøre dette kan du bruke:

 • Glyserin. Prosedyren er beskrevet tidligere.
 • Alkohol fortynnet med vann. Det er nok å behandle bakgrunnen fra innsiden og mash det med hendene.

Det er viktig! Kan ikke brukes hvis det er en innsats laget av papp i bakgrunnen. Det kan deformeres, slik at skoene mister sitt attraktive utseende.

 • Vegetabilsk olje. For å gjøre dette, fukt en bomullspute med et stoff (linolje) og bearbeid skoenes bakside, og la dem gå i flere timer eller hele natten.

Dry Callus Behandling

Korn på beinet er et ubehagelig problem som forårsaker ulempe. Korn formes gradvis og manifesterer seg ikke umiddelbart. Ved vanlig slitasje på feil sko kan det dannes hud på huden - et tørt korn som begynner å smerte og forårsake konstant uleilighet.

 

Populære metoder for kamp:

 • Soap-soda bad med tilsetning av kamille infusjon. For å gjøre dette bør bena holdes i oppløsning i 10-15 minutter om dagen. Etter prosedyren skal problemområdene gnippes med en pimpstein, skyll av rester med vann og påfør en nærende krem ​​på tørr hud.
 • Komprimer tinktur av hvitløk på vineddik (1 krydderløk per spiseskje eddik). Komprimer behovet for å insistere i 2-3 uker, hvoretter det kan påføres føttene før du legger deg.
 • Løk Husk og eddik. For å gjøre dette, må huskene brettes i en glassburk, hell med eddik og skjul på et mørkt tørt sted i 2 uker. Ved utløpet av eddik er hellet, og skinken påføres kornet før sengetid. Tørr mais må forsmøres med tykk krem.

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her