Pannekaker er alltid perfekte for den mest vanlige frokosten, og for feriebordet. Det er få mennesker som ikke liker denne delikatessen. Ofte møter husmorene et slikt problem - pannekaker begynner å holde fast i pannen. Nå skal vi se på hvordan vi skal håndtere dette og hva som forårsaker problemet.

Hvorfor holder pannekaker seg til pannen?

Pannekaker kan holde seg til erfarne husmødre. De brister når du prøver å skru dem over, brenne, hold deg til pannen, selv om alt er gjort i henhold til oppskriften.

Det er mange grunner til at pannekaker stikker. Blant dem er:

 • manglende å følge oppskriften;
 • konsistensen av deigen er utarbeidet feil
 • skadet panne deksel;
 • Stekekanne er varm nok.

Det er nødvendig å studere disse problemene grundig. Så blir pannekakene dine alltid gode.

Manglende oppskrift

Oppskriften "med øye" brukes av mange erfarne husmødre. Det viser seg at noen ingredienser kanskje ikke er nok, men noen vil være i overkant. Noen eksempler er:

 • en stor mengde brus vil føre til at pannekakene bryter når du prøver å skru dem over eller holde fast i pannen;
 • pannekaker vil være blek og løs med et utilstrekkelig antall egg.

Det skjer at når du lagde mat, fikk du det feil, eller proporsjonene var feil angitt i oppskriften. Du må på en eller annen måte komme deg ut av situasjonen og legge til noe på deigen.

egg

For pannekaker er limingskomponenten kyllingegg. De gir også denne dessertelasticitet og rosenrød. Noen oppskrifter nevner ikke denne ingrediensen i det hele tatt. Og så vil pannekakene rive og rulle over dårlig. I denne situasjonen legg 2 egg til deigen. Hvis det ikke er noe resultat, legg til flere.

Etter å ha lagt egg, vil pannekakerne vise seg å være nydeligere, det blir ingen tørre kanter, stekeproblemet blir høyere.

brus

I ferd med å lage pannekaker med sur melk eller kefir, legges natron til deigen. Denne ingrediensen gjør sluttproduktet mer luftig, overskuddssyren fjernes. Overflødig brus fører til en reduksjon i klebrighet - pannekake ruller ikke godt over.

Hvis du overdriver det med brus - lage en separat batch. Bare legg ikke til brus her. Bland dem opp.

Oljen

Pannekaker er oppnådd med en spesiell smak og veldig myk, hvis du heller vegetabilsk olje inn i deigen. Sticking er også redusert.

sukker

Dessert kan holde fast i pannen hvis det er et overskudd av sukker i deigen. Karamell effekt kan oppstå. Så det er ikke nødvendig å legge til mye sukker, det er bedre å servere søtsaker til ferdig tallerken.

Feil deig konsistens

Resultatet avhenger i stor grad av testens konsistens. Tykke og tette pannekaker er oppnådd med en tykk blanding. Meget flytende deig vil føre til det faktum at i prosessen med fordampning av vannpannekaker begynner å holde seg fast i pannen, vil være sprø og tørr.

Ved å legge til mel, melk eller vann kan problemer unngås. For å unngå klumper under blanding, må melken og vannet være varmt. Hvis disse ingrediensene viser seg å være varme - vil smaken av pannekaker ødelegge.

Konsistensen til den ferdige deigen skal være tynnere enn rømme, og mer tett enn kefir.

Problemer med belegget på pannen

Skadet panbelegg kan være en annen årsak til problemet. Ofte skjer dette med en gammel eller ny skillet.

For tiden har forbrukeren et bredt utvalg av retter. Pan for matlaging pannekaker er bedre å velge mellom støpejern, aluminium eller non-stick belegg. Ved bruk av slike varer dannes det tynne lag av fett. Pannekaker i dette tilfellet ikke stokk.

Det kan oppstå problemer når du kjøper en ny stekepanne. For å unngå dette, bør du gjøre deg kjent med følgende anbefalinger:

 1. Kokepannekaker på en ny skillet kan startes trygt etter den såkalte "kjører inn". Et fettlag danner på overflaten etter steking av noe i en panne.
 2. Prokalite pan etter kjøp. Sett salt i det og varm det i en time i ovnen eller på brannen. Tilsett salt etter kalsinering, smør overflaten med smuss, fett eller olje.

Gryten skal rengjøres etter bruk, da dette kan være en annen årsak til problemet. For å holde pannekakerne stikker, gir vi noen anbefalinger for rengjøring av pannen:

 1. For rengjøring av retter kan du bruke vanlige vaskemidler. Etter bruk, vask pannen grundig og tørk. Smør gryten med olje.
 2. Stopp på noen vaskemidler er ikke verdt det. Fyll pannen med vann og hell litt brus eller salt her og la det stå en stund. Deretter vasker og tørker. Resultatet vil gledelig overraske deg.
 3. Det anbefales å bruke når du vasker pannen, hvor pannekaker, myke svamper eller filler blir stekt.

Hårde børster og strykejern for rengjøring av panner er forbudt. Det er stor sannsynlighet for skade på overflaten, og derfor vil maten alltid brenne.

 1. Før du arbeider, gni grillen med et stykke syltet agurk, løk eller potet.Overflaten blir dermed rengjort og pannekaker vil ikke brenne.

For lite oppvarming av pannen

Så, vi har forberedt deigen, og ikke lenger ivrig etter å begynne å bake pannekaker. Pannekaker vil stokke hvis vi heller deigen på en kald panne. Vi må vaske servantene igjen og kaste bort den bortskjemte deigen. Derfor må prosessen utarbeides på forhånd.

Pannen må oppvarmes før steking. I utgangspunktet kan oljen ikke brukes, settes i brann og varme inntil hvit røyk kommer opp. Hell nå oljen og vent litt, slik at den varmes opp godt. Kom deg ned til baking.

Etter å ha gjennomgått alle årsakene til å stikke pannekaker på pannen, kan du bestemme nøyaktig hva som hindret deg i å lage en deilig dessert. Nå vil du lykkes. Alle bon appetitt!

LEAVE A RESPONSE

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her